Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos gesztenyés szelet

Habos gesztenyés szelet
Habos gesztenyés szelet
105 perc / előkészület: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptben 26 cm átmérőjű tortaformában kell sütni, én nem olyanban sütöttem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a rumot, a gesztenyepürét, a diót, a lisztet és a sütőport, a tésztát három felé osztjuk, majd egyenként megsütjük, 25 perc adagként.
  2. A zselatinport elkészitjük az utasítás szerint, a tejszínhabport az ásványvízzel és a vaníliás cukorral habbá verjük majd belekeverjük a megolvasztott zselatint.
  3. Megkenjük a lapokat.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 353
elküldve: 2
receptkönyvben: 154
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-gesztenyés szelet, diós-gesztenyés sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-12-10 14:20

Én kipróbáltam ,de valami nagyon nem stimmel.
Azokat a tésztákat, amelyeket több részre osztva kell sütni, azt mindig a tepsi hátoldalán sütjük, vagy sütőlemezen. Ez a tészta teljesen folyékony, olyan híg volt, mint az ivójoghurt, így még kb 20 dkg liszt hozzáadása után sem lett olyan, amit ezen a módon lehetett volna megsütni. Így az egészet egyben sütöttem meg, és utána vágtam fel. De csak két részre lehetett mert egy normál méretű (30x20 as) tepsiben olyan lapos volt, hogy nem lehetett sehogysem három felé osztani.
Szerintem a recepted enyhén szólva is hiányos.
1., nincs odaírva, hogy mekkora tepsire számolva adtad meg ezeket a mennyiségeket.
2., az sincs igazán leírva, hogy ezt a három részre osztást hogyan gondolod egy folyós tésztánál, ahol is a sütőpor és a nedves anyagok keveredése után a harmadik adagnak ugye már 50 percet kellene várnia a sorára, ami nonszensz, mert addigra tönkremegy.
Jó lenne, ha leírnád pontosan, hogy hogyan és mekkora tepsiben készíted ezt a sütit, mert annak ellenére, hogy a tésztája kissé szappanos, és véletlen sem olyan állagú, mint ennek itt a képen, még így is egész jó az íze, tehát neki lehetne rugaszkodni még egyszer, csak nem így, ahogy ide van írva...
Előre is köszi
Tímea

Angela k
Angie-30 / Angela k Mon, 2011-12-12 16:58

Sajnálom hogy nem sikerült nem értem mért nem mivel én igy készitettem és jó lett.A recept egy receptes könyvből van és újra megnéztem pontossan irtam le a hozzávalókat itt úgy irja hogy kerek 26 cm átmérőjű torta formába kell sütni a tésztákat hőlégkeveréses sütőben 160-180 fokra előmelegitve mind a háromat egyszerre.Ez a tészta folyékony,nekem nem ment tönkre én egyenként süttem mivel irja hogy úgy is lehet akkor 180-200 fokra előmelegitett sütőben ami alul-felül süt.

Angela k
Angie-30 / Angela k Fri, 2011-11-11 17:08

Kedves Olaszneanci !
Köszönöm és örülök hogy megtetszett a recept én is imádom a gesztenyés sütiket és ez a kedvencem.
Üdv

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-11-09 10:54

Kedves Angie-30 !
Imádjuk a gesztenyés sütiket, gyorsan el is mentettem a recept könyvembe
nehogy megszökjön ! Köszönöm ! Üdv: Anci

739
tojás 4 db
cukor 20 dkg
gesztenyemassza 45 dkg
rum 2 ek
dió 10 dkg
finomliszt 5 dkg
sütőpor 1 kk
tejszínhab por 30 dkg
ásványvíz 6 dl
vaníliás cukor 3 ek
zselatin 20 g