adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Habkarikákhoz
-
500 g porcukor
-
5 db tojásfehérje
-
1 ek étkezési keményítő
-
1 ek citromlé
Vaníliás krémhez
-
333 ml víz
-
66 g cukor
-
40 g vaníliás pudingpor
-
13 g vaníliás cukor
Tetejére
-
100 g cukor
420
Kalória
5.2g
Fehérje
79.5g
Szénhidrát
9.7g
Zsír
75.7g
Víz
76.2g
Koleszterin
351.9mg
Élelmi rost
73.9g
Cukor
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
Habkarikákhoz
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
6 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Vaníliás krémhez
Tetejére
-
20g habtejszín58 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g marcipán46 kcal
Összesen
420
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
Habkarikákhoz
-
500g porcukor1935 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
57 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Vaníliás krémhez
-
333g víz0 kcal
-
66g cukor255 kcal
-
152 kcal
-
13g vaníliás cukor50 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g vanília0 kcal
Tetejére
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g marcipán462 kcal
Összesen
4196
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
Habkarikákhoz
-
28.7g porcukor111 kcal
-
11.5g tojásfehérje6 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
Vaníliás krémhez
-
19.1g víz0 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
0g vanília0 kcal
Tetejére
-
11.5g habtejszín34 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
5.7g marcipán27 kcal
Összesen
242
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 79.5 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 75.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
420
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 97 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 762 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1496.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 795 g
-
Cukor 739 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 757.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 790 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 463 mg
-
Retinol - A vitamin: 780 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 732 micro
Összesen
4196
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
242
kcal
Elkészítés
Habkarikákhoz
- A habkarikákhoz a tojások fehérjét gőz felett kikeverjük a porcukorral, kb. 70 C-osra melegítve. Hozzáadjuk a keményítőt és a frissen facsart citrom levét, majd robotgép segítségével 10 perc alatt fényes, tömött habbá verjük.
- A habot csillag végű habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsin 2 ujjnyi távolságra egymástól tenyérnyi méretű habkarikákat nyomunk, egymás tetejére kettő kört. Ügyeljünk rá, hogy legyen egy kis lyuk a két réteg magas kör közepén, mert ebbe fog kerülni a krém. Egyengessünk a kör aljába egy kicsi habot, hogy ne follyon majd ki a töltelék.
- A karikákat előmelegített sütőben, 80 C-on 60 percig sütjük, majd rácson hűtjük.
Vaníliás krémhez
- A krémhez a vizet felforraljuk a kétféle cukorral. A pudingport egy ek vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukros vízhez a kikapart vanília magjaival és sűrűre főzzük. A tojások fehérjét egy tk cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a pudingos részhez és lassú tűz felett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A habkarikákat habzsák segítségével megtöltjük a krémmel, az se baj ha kicsit magasabban kilátszik belőle.
Tetejére
- A cukrászhabot kemény habbá verjük, két réteg magasan, körökörösen a habkarikára nyomunk belőle, a végén a kör közepét betakarva.
- A modellező csokiból/fondantból/marcipánból bogyócskákat készítünk, meghempergetjük a cukorban és körben a cukrászhab tetejére helyezzük, közepébe egy kis fenyőágacskát teszünk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Főzés ideje: 5 p
- Sütés ideje: 60 p
- Sütés hőfoka: 80 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Hűtőzés nélkül, még aznap fogyasszuk el őket!