Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túróslepény - Kyngutól

Rákóczi túróslepény - Kyngutól
Rákóczi túróslepény - Kyngutól
30 perc / sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem elsőre kissé folyósra sikeredett a krém, de ennek ellenére nagyon ízlett a süti! Anyum a tojásfehérjehab miatt nem igazán szívlelte, de családom többi tagja elpusztította elég hamar! :):)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból gyúrható tésztát készítünk. Kinyújtjuk, tepsiben félig 180 fokon megsütjük.
  2. A töltelék anyagait összekeverjük.
  3. Lekvárral vékonyan megkenjük a lapot, és ráterítjük a túrós krémet. Ezután visszatesszük a sütőbe, hogy a töltelék száradjon.
  4. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a túróra kenjük. Porcukorral meghintjük, és 150 fokon kb. 15 percig sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 935
elküldve: 0
receptkönyvben: 143
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Rákóczi túrós, tojásfehérje-habos túrós

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kyngu
Kynga / Kyngu Sat, 2012-01-14 17:31

Szia! Köszi, ez volt az első próbálkozásom ezzel a sütivel. :) Szerintem finom lett ennek ellenére, érdemes kipróbálni! ;)

596
finomliszt 15 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 5 dkg
víz 2 ek
1 csipet
tehéntúró 33 dkg
cukor 10 dkg
búzadara 30 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 3 db
mazsola 5 dkg
tojásfehérje 3 db
cukor 15 dkg
lekvár/ dzsem 2 ek