Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-diós krémes

Habos-diós krémes
Habos-diós krémes
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először csokoládémázat terveztem a diós krém tetejére, de utána eszembe jutott, hogy a tejszínhab is nagyon szépen mutat a sütin, és ráadásul még nagyon finom is! 

"Jaj, de jó a habos sütemény!!!" 

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A sütemény tetejére

ajánlat

Szeletelés: hidegvizes késsel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 tojásfehérjét egy csipet só hozzáadása után gépi habverővel kemény habbá verjük. Miközben forog a habverő, kanalanként hozzáadjuk az 5 kanál vizet.
  2. Ezután apránként belekeverjük a 30 dkg porcukrot.
  3. A 6 tojássárgáját egyesével keverjük a habba.
  4. A lisztet, amibe már belekevertük a sütőport és a szódabikarbónát, több részletben adjuk a tojáshabhoz, de már nem a robotgéppel, hanem csak fakanállal óvatosan keverjük tovább.
  5. A piskótát elfelezzük, az egyik felébe belekeverjük az 5 dkg diót.
  6. A diós piskótát elterítjük a kivajazott és kilisztezett tepsiben. (Kb. 30X30 cm-es legyen a tepsi). A piskóta másik felét ráterítjük a diós piskótára.
  7. Egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben először 200 fokon 5-6 percig felhúzatjuk, utána 180 fokon tűpróbáig sütjük hőlégkeveréssel.
  8. Teljesen kihűtjük, majd rákenjük a szintén hideg diós krémet.
  9. A krém elkészítése: A 2 vaníliás pudingport és a 3 púpos ek lisztet csomómentesre keverjük 12 ek hideg tejjel.
  10. A többi tejet felforraljuk a 8 ek cukorral. Belefőzzük a lisztes-pudingos keveréket. Ha kihűlt, hozzákeverjük a habosra kevert cukros vajat és az 5 dkg darált diót.
  11. Óvatosan rákenjük a krémet a piskóta tetejére.
  12. A hulalát vagy a megglét géppel jó kemény habbá verjük, és rákenjük a sütemény tetejére. (Nem kell hozzá sem cukor, sem habfixáló.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30X30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 151
elküldve: 13
receptkönyvben: 219
elkészítve: 4/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos diós, diókocka habosan, pudingos diós, vaníliás-diós

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szeksan
szeksan Sat, 2016-12-17 12:23

De ha nem kell liszt akkor mitől piskotatészta?Én ugy olvastam a dió csak kiegészitő vagy nem?

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2014-01-12 15:48

Nagyon szívesen! Örülök, hogy bevált a recept! :)
Üdv:
Kata

somogyia
somogyia Sat, 2014-01-11 21:15

Köszönöm a receptet! Most készítettem el. Nagyon finom lett. Én fél adagot csináltam, és torta formában sütöttem meg. tetejét reszelt csokival díszítettem. A tésztája az istenien sikerült, szerintem megtartom a tészta receptjét alapreceptnek.

585
tojás 6 db
porcukor 30 dkg
víz 5 ek
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
dió 5 dkg
1 csipet
tej 1 l
cukor 8 ek
finomliszt 3 púpozott ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
vaj 20 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
dió 5 dkg
növényi habtejszín 5 dl