r
Nosalty Logó

Habos-diós krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Habos-diós krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sütemény tetejére

Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sütemény tetejére

Összesen 8103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sütemény tetejére

Összesen 255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    393.6 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6187 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1953 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1004.1 g
  • Cukor
    614 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1834 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1535 micro
Összesen 8103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A sütemény tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A 6 tojásfehérjét egy csipet só hozzáadása után gépi habverővel kemény habbá verjük. Miközben forog a habverő, kanalanként hozzáadjuk az 5 kanál vizet.
  2. Ezután apránként belekeverjük a 30 dkg porcukrot.
  3. A 6 tojássárgáját egyesével keverjük a habba.
  4. A lisztet, amibe már belekevertük a sütőport és a szódabikarbónát, több részletben adjuk a tojáshabhoz, de már nem a robotgéppel, hanem csak fakanállal óvatosan keverjük tovább.
  5. A piskótát elfelezzük, az egyik felébe belekeverjük az 5 dkg diót.
  6. A diós piskótát elterítjük a kivajazott és kilisztezett tepsiben. (Kb. 30X30 cm-es legyen a tepsi). A piskóta másik felét ráterítjük a diós piskótára.
  7. Egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben először 200 fokon 5-6 percig felhúzatjuk, utána 180 fokon tűpróbáig sütjük hőlégkeveréssel.
  8. Teljesen kihűtjük, majd rákenjük a szintén hideg diós krémet.
  9. A krém elkészítése: A 2 vaníliás pudingport és a 3 púpos ek lisztet csomómentesre keverjük 12 ek hideg tejjel.
  10. A többi tejet felforraljuk a 8 ek cukorral. Belefőzzük a lisztes-pudingos keveréket. Ha kihűlt, hozzákeverjük a habosra kevert cukros vajat és az 5 dkg darált diót.
  11. Óvatosan rákenjük a krémet a piskóta tetejére.
  12. A hulalát vagy a megglét géppel jó kemény habbá verjük, és rákenjük a sütemény tetejére. (Nem kell hozzá sem cukor, sem habfixáló.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30X30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15020
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 27.

Ajánló

Szeletelés: hidegvizes késsel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először csokoládémázat terveztem a diós krém tetejére, de utána eszembe jutott, hogy a tejszínhab is nagyon szépen mutat a sütin, és ráadásul még nagyon finom is!  "Jaj, de jó a habos sütemény!!!" 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A sütemény tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek