Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos almás sütemény Barny konyhájából

Habos almás sütemény Barny konyhájából
Habos almás sütemény Barny konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom gyakori süteménye!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagokat a langyos tejjel jól dolgozzuk össze.
  2. A sütő tepsit béleljük ki sütőpapírral, és vizes kanál segítségével egyengessük el benne a tésztát, majd simítsuk le a tetejét.
  3. A reszelt almát tetszőleges mennyiségű cukorral és fahéjjal dinszteljük le. Dinsztelés után nyomjuk ki a levét, majd halmozzuk a tészta tetejére. Egyenletesen osszuk el, és kicsit tömörítsük a tésztára.
  4. 160 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük.
  5. Sütés közben a 4 tojásfehérjéből és a cukorból verjünk kemény habot, kevés ecettel stabilizáljuk.
  6. 20 perc elteltével halmozzuk a süti tetejére. Nem muszáj elsimítani, maradhat hullámos is, csak az a lényeg, hogy takarja a sütemény felületét.
  7. Majd ismét tegyük vissza a még bekapcsolt sütőbe, a hőfokot kicsit tekerjük vissza. Most a sütőajtót enyhén tartsuk nyitva, és további 15 percig szárítsuk a habot a süti tetején.
  8. Hagyjuk kihűlni, és vizes késsel vágjuk tetszőleges formára.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 734
elküldve: 9
receptkönyvben: 139
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

habos almás, fahéjas almakocka habosan, tojáshabos almakocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

560
finomliszt 30 dkg
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
sertészsír 5 dkg
tojássárgája 4 db
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tej 100 ml
alma 2 kg
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 30 dkg
ecet 1 ek