r
Nosalty Logó

Habos almás sütemény Barny konyhájából

Barny
Habos almás sütemény Barny konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

560
Kalória
7g
Fehérje
90.8g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
178.7g
Víz
123.8g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
61.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 560 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 5584 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    178.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 560 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5122.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    908.5 g
  • Cukor
    613 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    1787.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1451 micro
Összesen 5584 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagokat a langyos tejjel jól dolgozzuk össze.
  2. A sütő tepsit béleljük ki sütőpapírral, és vizes kanál segítségével egyengessük el benne a tésztát, majd simítsuk le a tetejét.
  3. A reszelt almát tetszőleges mennyiségű cukorral és fahéjjal dinszteljük le. Dinsztelés után nyomjuk ki a levét, majd halmozzuk a tészta tetejére. Egyenletesen osszuk el, és kicsit tömörítsük a tésztára.
  4. 160 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük.
  5. Sütés közben a 4 tojásfehérjéből és a cukorból verjünk kemény habot, kevés ecettel stabilizáljuk.
  6. 20 perc elteltével halmozzuk a süti tetejére. Nem muszáj elsimítani, maradhat hullámos is, csak az a lényeg, hogy takarja a sütemény felületét.
  7. Majd ismét tegyük vissza a még bekapcsolt sütőbe, a hőfokot kicsit tekerjük vissza. Most a sütőajtót enyhén tartsuk nyitva, és további 15 percig szárítsuk a habot a süti tetején.
  8. Hagyjuk kihűlni, és vizes késsel vágjuk tetszőleges formára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyerekkorom gyakori süteménye!

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...