Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hableányos fondant torta

Hableányos fondant torta
Hableányos fondant torta
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresgettem a neten ezeket a tortákat, mert a kislányomnak ezzel akartam kedveskedni 6. szülinapjára, és napokig tanulmányoztam a videókat, technikákat leíró weboldalakat, mint pl. a tortakészítés alapjai, stb...
Hát így sikerült! Sokat tanultam! Köszönöm!

hozzávalók / 6 adag

A 3 db piskótához

A vajkrémes töltelékhez

A fondanthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótákat az alábbi módon. Felverjük a tojásfehérjét a csipet sóval, a cukor felével és a vízzel kemény habbá!
  2. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport.
  3. A felvert tojássárgákhoz adjuk a lisztes keveréket, majd a felvert habot, és tortaformába téve(zsírpapírra), megsütjük. 
  4. A vajkrémhez a vajat /margarint meglazítjuk kicsit villával, majd robotgép segítségével felverjük a porcukorral és a többi hozzávalóval, míg sűrű krém lesz belőle.
  5. A kihűlt tortaformákat felvágjuk, megtöltjük a krémmel belül-kívül, és hűtőbe tesszük.
  6. Elkészítjük a fondantot. A pillecukrot (amit szintén házilag készítettem), betesszük a mikróba, 30 mp-ként megkeverjük margarinos fakanállal. Ezt addig csináljuk, míg folyékony állagú nem lesz (kb. 2-3-szor).
  7. Ha színesíteni akarjuk, akkor még folyékony állapoban tegyük hozzá a színezéket.
  8. Hozzáadunk apránként porcukrot, majd egy nagy tálban margarinos kézzel addig gyúrjuk, és adjuk hozzá a porcukrot, amíg el nem válik a táltól.
  9. Kinyújtjuk a fondantot, és beborítjuk vele a tortát. Ha emeletes tortát készítünk, beborítjuk az alsó tortát, beleszúrkáljuk a szívószálakat, erre helyezzük a tortakartont, amire a felső torta kerül!
  10. A díszítés mindenkinél a fantázián múlik! :)

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 662
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lynda

Mióta szakács: 2011.04.30.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fondant torta, mese torta, torta gyerekeknek

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi965
zsuzsi965 Tue, 2011-09-06 13:18

Nagyon jól néz ki, kár hogy cukros margarinnal van megtöltve. Valami finomabb krémmel tuti lenne.

Lynda
Lynda / Lynda Tue, 2011-09-06 20:08

Igen,mostmár tudom,hogy nem ilyen krémmel kell elkészíteni,nekem is jobban bejön a tejszínes krém,de mivel ez volt az első próbálkozásom,nem kockáztattam,mert jártam már úgy,hogy összeesett a krémem,pedig hulalat használtam!

Suzanne
Suzanne Tue, 2011-09-06 07:12

 Hű ez nagyon szép :) A halacskák és a rák miből vannak?

Lynda
Lynda / Lynda Tue, 2011-09-06 20:05

A halacskák is és a rák is pillecukor fondantból vannak,én formáztam őket,egyedül maga a baba nem!
köszönöm !:)

1976
tojás 18 db
víz 12 ek
finomliszt 45 dkg
étkezési keményítő 24 dkg
cukor 60 dkg
sütőpor 1.5 csomag
3 csipet
margarin 300 g
porcukor 600 g
vaníliás cukor 2 csomag
tej 2 ek
dió 1 marék
rum 10 ml
pillecukor 150 g
porcukor 10 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
ételfesték 2 csepp
margarin 0.5 ek