Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szívecske torta Valentin napra

Szívecske torta Valentin napra
Szívecske torta Valentin napra
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valentin-napi meglepetés.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját 2 kanál cukorral, olajjal, vízzel kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük.
  2. A sárga masszát és a felvert habot összekeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és olajjal kikent, morzsával hintett, gömbölyű tortaformában 170 fokon kisütjük.
  3. Amikor a torta kisült, egy szívecske sablonnal kivágjuk.
  4. Ami darabok leesnek, azokat felhasználjuk a krém készítéshez.
  5. Forró vízfürdő felett (az összemorzsolt piskóta kivételével), állandó keverés mellett a többi hozzávalót besűrítjük.
  6. Levesszük a gőzről, és hozzáadunk margarint. Kikeverjük a morzsolt tésztával, és a 3 lapba vágott tortát megtöltjük a krémmel. Ez egy nagyon finom krém. A tortát megtöltjük, marcipánnal bevonjuk és díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 812
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Valentin-napi torta, marcipános szív alakú torta, szívtorta marcipán bevonattal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1219
tojás 4 db
cukor 4 csapott ek
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 evőkanál
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 teáskanál
rum 3 ek
margarin 20 dkg
dió 5 dkg
porcukor 10 dkg
feketekávé 1 dl
finomliszt 3 evőkanál
tojássárgája 2 db
marcipán 25 dkg
csokoládé 5 dkg
cukorgyöngy 1 ek