Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperpudingos gitár torta

Eperpudingos gitár torta
Eperpudingos gitár torta
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Páromnak készítettem születésnapjára. 

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd lassan belekeverjük a lisztet és a sütőport is
  2. A masszát nagy, téglalap alakú sütőformában megsütjük.
  3. Ha megsült, sablon alapján kivágjuk a gitár törzsét, nyakát, fejét. 
  4. Következik a krém elkészítése: A pudingport kevés tejjel csomómentesen elkeverjük.
  5. Majd a többi tejjel felforraljuk, folyamatos keverés mellett. 
  6. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a cukrot, és a kockára vágott vajat.
  7. Majd a piskótadarabokat középen szétvágjuk, és bekenjük a krémmel. Vékonyan megkenjük kívülről is, minden oldalát, hogy a fondant rátapadjon.
  8. Elkészítjük a fondant: Mikróban megmelegítjük a pillecukrot, jól kikent margarinos, magas falú tálban.
  9. Alaposan összedolgozzuk a porcukorral, hogy nyújtható állagú legyen, ételfestékkel színezzük.
  10. Kinyújtjuk vékonyra porcukrozott asztalon (hogy ne tapadjon le), és ráillesztjük a tortára. 
  11. Díszítjük kedvünk szerint, ahogyan egy gitár igazából kinéz. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 399
elküldve: 3
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

picuri91

Mióta szakács: 2012.05.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres torta, gitár torta eperpuding töltelékkel, epres torta pillecukor fondanttal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Császi és Fóka mester
Császi és Fóka mester Sun, 2013-07-28 17:58

Szia! Na hát mi is elkészítettük ezt a fantasztikus tortát!!! Követtük a receptet... leszámítva a piskótát (az első, ebben a receptben szereplő odaégett, mert elfelejtettük kiszedni a sütőből, úgyhogy egy olyan piskótalapot csináltunk, amelybe kevesebb tojás kell, tekintve, hogy kettőt el is törtünk), meg a krémet (az egy dolog, hogy epres helyett csokisat használtunk, de történt egy olyan baleset, hogy nem olvastuk végig a receptet, ezért a pudingot egy az egyben beraktuk a két tortalap közé, aztán a tetejére megcsináltuk a krém többi összetevőjének keverékét, csak leittunk a tejből, úgyhogy egy kicsit elázott a teteje, mert folyékony maradt a "krém"), meg a fondantot (mert elfogyott a porcukor, így csak mályvacukrot olvasztottunk, így a tetején volt: sima olvadt mályvacukor, három árnyalatú kakaós mályvacukor, és málnás ribizlis turmix). De nagyon jól nézett ki és nagyon finom volt! Szóval köszönjük szépen kedves receptedet, tökéletes alap volt, és biztos akkor is jó lett volna, ha elolvassuk az egészet! :)

1316
tojás 10 db
finomliszt 10 evőkanál
cukor 10 ek
sütőpor 1 csomag
epres pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
vaj 25 dkg
cukor 25 dkg
pillecukor 280 g
porcukor 50 dkg