Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Anda gyümölcstortája- liszt nélkül

Anda gyümölcstortája- liszt nélkül
Anda gyümölcstortája- liszt nélkül
85 perc / előkészület: 45 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem szülinapjára készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vajat, cukrot és tojássárgáját habosra verjük.
  2. Hozzáadjuk az őrölt mákot és a többi hozzávalót. (Én a mák és mandula helyett csak diót tettem bele -230 g-ot.)
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a kész masszához.
  4. Sütőformába, sütőpapírra öntjük (a meggyet pedig belenyomkodjuk – ha csak piskótát készítünk).
  5. Előmelegített sütőben kb. 45-60 percet sütjük.
  6. A gyümölcstortához a piskóta tetejére bármilyen pudingot tehetünk. (Én itt tejszínes ízesítésűt készítettem szójatejjel, de lehet rendes tejjel is.)
  7. Miután kihűl a piskóta, rátesszük a pudingot, mikor már nem olyan forró, akkor beletesszük a gyümölcsöket.
  8. Tetejére pedig gyümölcskocsonyát öntünk, amikor kihűl a puding.
  9. Aztán hűtőbe tesszük. A tortaformából csak 3-4 óra múlva szedjük ki.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 51 823
elküldve: 18
receptkönyvben: 702
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Rebirth

Mióta szakács: 2010.07.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos piskóta lisztmentesen, cukormentes mákos piskóta liszt nélkül, diós piskótájú gyümölcstorta, gluténmentes diós piskóta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rebirth
Rebirth / rebirth Wed, 2015-12-02 21:36

Köszönöm szépen a Nosalty csapatának a szeptember 6-ai kiemelt cikket is.
Nagy örömet szereztek vele. :)

nandip
nandip Sun, 2012-10-07 10:49

A saját figyelmetlenségem és kapkodásom folyamán két dolgot is sikerült kicsit elrontanom - túl nagy hőmérsékletre állítottam a sütőt az elején, valamint nem vártam elég időt a puding keményedésééig mielőtt ráöntöttem volna a zselatint - de még így sem sikerült érdemi károkat okozni a végeredményben: nagyon finom lett.
(amúgy én áfonyát, meggyet epres gyümölcskocsonyát és vaníliapudingot használtam a célra valamint mákot és diót a piskótába)

A hülyeségem miatt lecsúszott a teteje egy kicsit, de orvosoltam egy kiskanállal :)

Szerintem még a jövőhéten megismétlem a projectet a helyes metódusban meglepetésként valakinek.

A piskótája sokkal jobban ízlik, mint egy átlag piskóta, mert nem olyan száraz. Akár magában is megállná a helyét mindenféle feltétek nélkül.

Köszi a receptet!

ericka1
ericka1 Tue, 2011-12-20 10:54

sajnos nekem a piskotàja nem izlett.A tetejèt jol bezabàltuk:)

kicsihod
kicsihod Sun, 2011-06-19 13:21

hu, ez nagyon jol hangzik, lehet hogy en is megcsinalom a ferjem szulinapjara :-)))

844
vaj 100 g
xilit 150 g
tojás 6 db
mák 150 g
mandula 70 g
szódabikarbóna 1 tk
fahéj 1 tk
erdei gyümölcs mix 25 dkg
tejszínízű pudingpor 1 csomag
gyümölcskocsonya por 1 tasak