Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösáfonyás zebrácskák, ahogy Szilvi szereti

Vörösáfonyás zebrácskák, ahogy Szilvi szereti
Vörösáfonyás zebrácskák, ahogy Szilvi szereti
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az a német karácsonyi keksz, amit mindig el kell készítenünk karácsonyra, bármekkora is az ünnepi kapkodás, mert ez a feleségem kedvence. Mi általában a vendégek miatt az itt felsorolt mennyiség háromszorosát készítjük el, abból a mennyiségből van kb. egy nagyobb tállal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához: a vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét egy késsel kikaparjuk. A héjat egyelőre félrerakjuk. A margarint, cukrot és a tojássárgáját a vanília belsejével elkeverjük simára, és hozzáadjuk a lisztet, valamint a sót. Az egészből egy egyenletes állagú tésztát gyúrunk. Ezután kb. fél centi vastagságban téglalap alakúra nyújtjuk meglisztezett deszkán. A tésztát óvatosan egy tálcára vagy üveglapra ráfordítjuk, és fóliával letakarva 45 percre hűtőbe tesszük.
  2. A lekvárhoz a zöld citromot forró vízben alaposan megmossuk, megszárítjuk, és a héját lereszeljük. A citromot félbevágjuk, és a levét kipréseljük. A vaníliarúd héját nagyon apróra felaprítjuk (késsel vagy akár petrezselyemvágóval). A vörösáfonyát, a zöldcitrom levével, a cukorral és vanília héjával felforraljuk. Az egészet botmixerrel pürésítjük, és alákeverjük a lime héját. Hagyjuk az egészet lehűlni.
  3. A tésztát 5 azonos széles csíkra vágjuk, és 4 csíkra egyenletesen rákenjük a lekvárt. A csíkokat a lekvárral felfelé egymásra helyezzük. Az utolsó nem bekent csík jön felülre. Óvatosan megnyomkodjuk, hogy picit összetapadjanak a csíkok, majd az egészet folpack fóliába tekerjük, és 45 percig hűtőbe tesszük.
  4. A sütőt hőlégkeverésen 180 °C-ra előmelegítjük, közben a lehűlt sütirudat 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírra, tepsibe helyezzük. Tipp: A szeleteléshez ajánlott éles kés, és érdemes a csíkokat függőlegesen tartva szeletelni, akkor kevésbé törik a tészta és kenődik el a lekvár. 8-10 perc alatt, amikor a keksz világosbarna, elkészült, ilyenkor kivesszük, és hagyjuk lehűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 424
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NdeeDeville

Mióta szakács: 2020.04.12.
18 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, uzsonna
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Karácsonyi keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

625
vanília 1 db
sütőmargarin 125 g
cukor 75 g
tojássárgája 2 db
finomliszt 225 g
1 csipet
lime héja 1 lime-ból nyert
limelé 1 lime-ból nyert
aszalt áfonya 100 g
cukor 2 g