r
Nosalty Logó

Vörösáfonyás zebrácskák, ahogy Szilvi szereti

NdeeDeville
Vörösáfonyás zebrácskák, ahogy Szilvi szereti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

625
Kalória
7.5g
Fehérje
83.7g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
23.9g
Víz
108.5g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
35.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334.7 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1108 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 2497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 418 kcal

Elkészítés

  1. A tésztához: a vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét egy késsel kikaparjuk. A héjat egyelőre félrerakjuk. A margarint, cukrot és a tojássárgáját a vanília belsejével elkeverjük simára, és hozzáadjuk a lisztet, valamint a sót. Az egészből egy egyenletes állagú tésztát gyúrunk. Ezután kb. fél centi vastagságban téglalap alakúra nyújtjuk meglisztezett deszkán. A tésztát óvatosan egy tálcára vagy üveglapra ráfordítjuk, és fóliával letakarva 45 percre hűtőbe tesszük.
  2. A lekvárhoz a zöld citromot forró vízben alaposan megmossuk, megszárítjuk, és a héját lereszeljük. A citromot félbevágjuk, és a levét kipréseljük. A vaníliarúd héját nagyon apróra felaprítjuk (késsel vagy akár petrezselyemvágóval). A vörösáfonyát, a zöldcitrom levével, a cukorral és vanília héjával felforraljuk. Az egészet botmixerrel pürésítjük, és alákeverjük a lime héját. Hagyjuk az egészet lehűlni.
  3. A tésztát 6 azonos széles csíkra vágjuk, és 5 csíkra egyenletesen rákenjük a lekvárt. A csíkokat a lekvárral felfelé egymásra helyezzük. Az utolsó nem bekent csík jön felülre. Óvatosan megnyomkodjuk, hogy picit összetapadjanak a csíkok, majd az egészet folpack fóliába tekerjük, és 45 percig hűtőbe tesszük.
  4. A sütőt hőlégkeverésen 180 °C-ra előmelegítjük, közben a lehűlt sütirudat 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírra, tepsibe helyezzük. Tipp: A szeleteléshez ajánlott éles kés, és érdemes a csíkokat függőlegesen tartva szeletelni, akkor kevésbé törik a tészta és kenődik el a lekvár. 8-10 perc alatt, amikor a keksz világosbarna, elkészült, ilyenkor kivesszük, és hagyjuk lehűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez az a német karácsonyi keksz, amit mindig el kell készítenünk karácsonyra, bármekkora is az ünnepi kapkodás, mert ez a feleségem kedvence. Mi általában a vendégek miatt az itt felsorolt mennyiség háromszorosát készítjük el, abból a mennyiségből van kb. egy nagyobb tállal.

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek