Nosalty Logó

Gyümölcsös kocka

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
TV Paprika
Ezen a képen: Gyümölcsös kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 258 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1546 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 308 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 258 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4326 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1546 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 308 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be egy éjszakára a sárgabarackot annyi vízbe, hogy éppen ellepje.
  2. Másnap melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat). Vajazzunk ki egy 23 cm-es, négyzet alakú sütőformát. Öntsük a sárgabarackot és az áztatóvizet is egy lábosba, és alacsony hőmérsékleten főzzük 5 percig, vagy amíg meg nem puhul. Szűrjük le, és turmixoljuk simára.
  3. Öntsük át egy nagyobb edénybe, adjuk hozzá az olajat. Keverjük hozzá a mazsolát, zabpelyhet, a citrom héját és a sót. Simítsuk el az előkészített tepsibe, és süssük 40-45 percig, vagy amíg megszilárdul. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sűtés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 35916
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 17.

Receptkategóriák

TV Paprika 35 recept

Ahogy hűvösödik az idő, kétségtelenül több édességre vágyunk. Ugyanakkor a sok cukor nem csak nem egészséges, hanem a derekunk körvonalát sem kíméli. Ezért is érdemes alacsony szénhidráttartalmú desszerteket készítenünk, amelyek tökéletesek a hétvégi ebéd után, de akkor is, ha csak rágcsálnánk valamit - és még bűntudatot sem kell éreznünk közben.

Hozzászólások

mamuka

Ha az aszalt sárgabarackot megf?zöm és leturmixolom simára,akkor ezzel az er?vel szerintem egy s?r? sárgabarack lekvár is megteszi...Vagy tévedek??

Boribon

A lekvarban rentegeg hozzaadott cukor van, az aszalt barackos megoldasban semennyi. A bevezeto szerint ez alacsony szenhidrattartalmu suti lenne, ami persze messze nem igaz, de lekvarral aztan meg az illuzio sincs meg.

mamuka

Évente f?zök sárgabarackból és egyéb gyümölcsökb?l lekvárt/dzsemet cukor nélkül. Erre gondoltam,amikor a hozzászólásomat írtam. Ha túl savanyú a gyümölcs amit bef?zök,valamilyen édesít?szerrel édesítem.

terranova56

Tudom, hogy igazad van, DE, én bef?ttet, lekvárt édesít?szerrel teszek el, csak kalóriamentes üdít?t iszom, azt mondják mérgez?, én 15 éve csinálom, lehet már nincs sok hátra. A szüleim 85 évesek 10 éve már csak ?k is így csinálják. Egyébként az sem mindegy, hogy 300 froncsiért 6 kg cukornak megfelel? édesít?szert kapok, persze nem mindegy a mellékíz miatt a min?ség, de hozzá lehet szokni. Reklám de Aldi, Lidl szinte íztelen, meg kell próbálni

Törölt felhasználó

Miközben csináltam, azon gondolkodtam, hogy ha leöntöm a f?z?vizet a barackról pépesítés el?tt, mi fogja összetartani a többi hozzávalót. Úgyhogy nem öntöttem le, és még így is nagyon száraz, morzsás masszát kaptam. Legközelebb megpróbálom lekvárral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek