r
Nosalty Logó

Gyümölcsös csirkemell pataki tálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Gyümölcsös csirkemell pataki tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3531.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1604.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2047 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 2222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk és felkockázzuk.
  2. A pataki tál alját bekenjük olívaolajjal. A csirkekockákat belehalmozzuk, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel és fahéjjal, majd jól összekeverjük. A tetejét is meglocsoljuk narancsos olívaolajjal.
  3. A sütőt begyújtjuk(a pataki tálat nem kell áztatni használat előtt, de hideg sütőbe kell tenni, nehogy a hirtelen hőmérséklet-változás hatására megrepedjen), és alacsony lángon kezdjük sütni a húst, letakarás nélkül. Közben időnként megkeverjük.
  4. Mikor a húskockák kifehéredtek, felöntjük a borral (ennek íze annyira nem érvényesült a narancsos olaj mellett, ezért nyugodtan helyettesíthető vízzel is), és tovább pároljuk.
  5. Közben megpucoljuk az ananászt és a mangót, és felkockázzuk.
  6. Amint a hús félpuhára főtt, hozzáadjuk a gyümölcsöket, és alufóliával lefedve pároljuk tovább. Időnként megkeverjük - az ananász bőséges levet enged, ebben puhul a hús.
  7. Amikor már majdnem jó a hús, levesszük a tálról a fóliát, és közepes lángra véve a sütőt, elpárologtatjuk róla a felesleges levet. Amikor a lé java része eltűnt és a hús is szépen megpirult, elzárjuk a gázt, és csukott sütőajtó mellett hagyjuk a tálat szép lassan lehűlni.
  8. A szőlőszemeket megmossuk és félbevágjuk, majd a kész étel tetejére szórjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1189
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 27.

Ajánló

Köretnek krumplipürét csináltam hozzá friss, apróra vágott kápia paprika darabkákkal.   A narancsos olívaolajjal helyett nyugodtan lehet simát is használni, de ha van otthon narancsos, akkor érdemes inkább azt választani, mert pikáns ízt ad a húsnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pénteken kaptam egy szép nagy ananászt. Pont kapóra jött, mert valami trópusi gyümölcsös-csirkés ételt akartam főzni hétvégén. Szombaton sikerült mellé egy jó érett mangót is beszereznem, és így semmi akadálya nem volt, hogy vasárnap kitaláljam és megfőzzem ezt az ételt. :) Olyan jól sikerült, hogy a blogomba és ide is feltöltöttem a receptjét. :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek