r
Nosalty Logó

Birsalmás csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Birsalmás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2709 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 677 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    1983 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2709 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst sós vízben megfőzzük és szűrőbe téve jól lecsepegtetjük.
  2. A birsalmákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és annyi vízben, ami épphogy ellepi, főni tesszük. A levébe keverjük a mézet, ízlés szerint sót, borsot, őrölt fahéjt. Pár perc alatt nem túl puhára pároljuk.
  3. A húsokat a vastagabbik felüknél késsel bevágjuk, és óvatosan tulajdonképpen egy "zsebbé" alakítjuk. Kívülről sózzuk, borsozzuk.
  4. A tarját felkockázzuk, hozzákeverjük a birsalma felét (lé nélkül), 4 evőkanál főtt rizst, és az egészet kevés borssal és gyömbérrel fűszerezzük, majd belekeverünk 1 felvert tojást.
  5. Ezt a tölteléket osztjuk el a húsokban. A végüket hústűvel megtűzzük.
  6. A töltött csirkemelleket baconszeletekkel tekerjük be.
  7. Kivajazott tűzálló tálra helyezzük őket, alufóliával beborítjuk, és 30 percig sütjük.
  8. A fóliát levéve 15 perc alatt a tetejét megpirítjuk.
  9. Mialatt a hús sül, a maradék birsalmát a levével együtt összeturmixoljuk, ha kell utánaízesítünk, és felolvasztunk benne 3 dkg margarint. Ezt a szószt melegen tartjuk, majd a hús mellé tálaljuk.
  10. A megmaradt főtt rizst kevés margarinon átforgatjuk, és a húshoz adjuk köretként.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20666
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 07.

Ajánló

Ha a birsalmaszósz pikáns savanykás íze valakinek már túl sok, akkor anélkül is elkészítheti ezt a töltött húst. A töltelékben a birsalma íze ugyanis egyáltalán nem markáns. Bátran ki lehet próbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Birsalma rajongásom terméke. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a gyümölcsös ételeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!