Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangalicakaraj szőlővel és kecskesajttal

Mangalicakaraj szőlővel és kecskesajttal
Mangalicakaraj szőlővel és kecskesajttal
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Etyek a borai mellett eléggé híres a sajtjairól és nyilván a szőlőjéről is. Ehhez a két alapanyaghoz pedig hozzáadtam egy kis mangalicakarajt, és így a sült húst felturbóztam velük. Szerintem mindenképp próbáljátok ki Ti is!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat megsütjük, elvileg elég a saját zsírjukban, de ha ez nem lenne elegendő, kevés zsiradékot tegyünk alá.
  2. A húsokra sütés közben dobjunk egy kevés friss rozmaringot, és sózzuk is őket meg.
  3. Közben a szőlőszemeket vagdossuk félbe, ha van lehetőség rá, akkor használjunk mag nélküli szőlőt.
  4. A megsült húsokat vegyük ki, és dobjunk a visszamaradt zsírba egy kevés vajat. Majd szórjunk bele apróra vágott fokhagymát, és adjuk hozzá a félbevágott szőlőszemeket is.
  5. Mielőtt az egészet felöntenénk annyi borral, amennyi ellepi, sózzuk meg ezt is ízlésünknek megfelelően. A felöntött bort pedig addig főzzük el, míg szép sűrű szószt nem kapunk.
  6. Más dolgunk nincs, mint a végén visszahelyezni a sült húsokat, és az egészet megszórni kecskesajttal, majd friss kenyérrel falatozhatjuk is!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 769
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabadtűz

Mióta szakács: 2017.04.19.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kecskesajtos karaj szőlővel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

303
mangalica hús 20 dkg
szőlő 10 dkg
rozmaring 1 szál
fokhagyma 1 gerezd
vörösbor 2 dl
kecskesajt 5 dkg
vaj 20 g
0 ízlés szerint