Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg eperkrémleves

Hideg eperkrémleves
Hideg eperkrémleves
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meleg napokon nagyon jól esik.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret összeturmixoljuk.
  2. Hozzáöntjük a főzőtejszínt (nem felverve), a narancslevet, a mézet, a porcukrot.
  3. Tejjel higítjuk, ki mennyire szereti hígan. Hűtőbe lehűtjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 995
elküldve: 3
receptkönyvben: 163
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mézes-tejszínes eperleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyuszimajom
Nyuszimajom / Nyuszimajom Thu, 2016-06-30 12:50

Elkészítettük már tavaly is, most is arra készülök. Nagyon finom és gyors. Tipikusan az a leves, amit a tikkasztó melegben a konyhában tanácstalanul álldogáló anyukáknak ajánlok.

134
eper 50 dkg
főzőtejszín 2.5 dl
narancslé 3 dl
méz 3 ek
porcukor 6 ek
tej 1 dl