r
Nosalty Logó

Kardamomos sárgadinnyeleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Kardamomos sárgadinnyeleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    3606 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    7213 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 215 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgadinnyét félbevágjuk, a magját kikanalazzuk. Mindkét felét gerezdekre vágjuk és a cikkelyekről a héjat eltávolítjuk. A gyümölcshúst felkockázzuk.
  2. A dinnyét kis lábasba tesszük, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a frissen őrölt kardamomot és felforraljuk. (A kardamom héját félbevágva nyerjük ki a belsejéből az apró magokat.)
  3. Botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük, hozzákeverjük a joghurtot és a mézet, újra felforraljuk és kész is.
  4. Hűtőhidegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14340
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyár egyben a hideg gyümölcslevesek beköszöntét is jelenti a konyhákba. Eddig fanyarabb ízvilágúakat készítettem, ma viszont egy hirtelen ötlettől vezérelve a sárgadinnyének szántam a főszerepet, egy kis kardamom asszisztálásával. Az eredmény cseppet sem hétköznapi, az új ízekre nyitott, vállalkozó kedvűeknek ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...