Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcskocka Trarita konyhájából

Gyümölcskocka Trarita konyhájából
Gyümölcskocka Trarita konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc nálunk a gyümölcs kocka. Imádjuk! :D Én vegyes erdei gyümölcsből szoktam készíteni és hozzá illő erdei gyümölcs ízű gyümölcskocsonyát használok. A fagyos gyümölcsre teszem a kocsonyát, mert gyorsabban megköt! Először csak egy keveset, hogy ellepje a gyümit, egy kicsit megnyomkodom egy pohár aljával, majd ráöntöm a többi kocsonyát. Azért is használom ezt a fajtáját a gyümölcskocsonyának, mert gyorsan szilárdul, nem kell vele sokat babrálni :) Nyáron istenien üdítő süti, de bármely időszakban megállja a helyét. :) Viszonylag egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem édes desszert. Vigyázat!!! Nagyon gyorsan elfogy. :D

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pudingot a fél liter tejből és 5 evőkanál cukorból, félre tesszük.
  2. Elkészítjük a tésztát: 4 tojásfehérjéből habot készítünk, félre tesszük. 4 tojássárgáját, 16,5 dkg cukrot és a meleg vizet habosra keverjük.
  3. Beletesszük a lisztet, amibe előzőleg elkevertük a kakaóport és sütőport, majd óvatosan hozzákeverjük a habot.
  4. Tepsibe öntjük, és megsütjük (magas falú tepsit használjunk!).
  5. Felverjük a tejszínt habnak, hozzáadjuk a pudingot és a fél cs zselatint, amit fél deci vízben elkevertünk, langyosítottunk.
  6. A kihűlt tésztát visszatesszük a tepsibe, amibe sütöttük, majd ráöntjük a krémet, és egy órára hűtőbe tesszük.
  7. A krémet megrakjuk ízlés szerinti gyümölccsel.
  8. Elkészítjük a gyümölcskocsonyát, majd a gyümölcsre öntjük, és hűtőbe rakjuk. Ha megszilárdult, jól lehűlt a sütink, szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 26 348
elküldve: 15
receptkönyvben: 428
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös szelet, pudingos kocka gyümölcsökkel, habos krémes gyümölcsös

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rózsabogár
rózsabogár Sun, 2014-07-06 13:35

Szia Rita!
Ez a nagy kedvencünk a süteményeid közzül, és nagyon sokat mentettem tőled, és azok kívétel nélkül mindig sikrültek is. Csak gratulálni szeretnék hozzá, további jó recept feltöltéseket kívánok.
Üdv: Rózsabogár

mary300
mary300 / mary300 Wed, 2012-07-04 21:10

Szia Rita!

Elkészítettem.És láss csodát,ez is mint a süteményeid közül oly sok nagy sikert aratott:)
A családom apraja-nagyja erre járt aznap délután mikor megsütöttem.
Tényleg nagyon finom sütemény.
Marcsi

petrezselyem
petrezselyem Wed, 2012-04-18 09:19

Szia Rita!
Te milyen gyümölcskocsonyát használtál ehhez a sütihez?
Mert van kis csomagos is,meg nagyobb csomagos is,meg expressz is.
Válaszodat előre is köszönöm!
Szép napot!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2012-04-18 11:53

Szia Petrezselyem! :)
A Dr. Oetkeres kocsonyát használom, az erdei gyümölcsöset. gyorsan köt és finom is :) Ez nagy csomagolásban van.
Szép napot Neked is!:)
Rita

fannilorka
fannilorka Wed, 2012-04-18 08:59

Szia! Nagyon jól néz ki és imádom a gyümis sütiket,de miért kell a megsült tésztát kivenni a tepsiből ha úgyis vissza kell rakni? Köszi Zsuzsi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2012-04-18 11:51

Szia Zsuzsi!
Azért szoktam kivenni a megsült tésztát a tepsiből, hogy ne nedvesedjen be az alja. Rácson kihűtöm és visszateszem a tepsibe.
Üdv: Rita

1175
tojás 4 db
cukor 16.5 dkg
finomliszt 16.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
víz 6 evőkanál
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 5 ek
habtejszín 5 dl
zselatin 10 g
erdei gyümölcs mix 500 g
gyümölcskocsonya por 2 tasak