Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperhabos szeletek

Eperhabos szeletek
Eperhabos szeletek
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam ennek a sütinek a receptjét. Olyan finom, hogy azóta már többször el kellett készítenem "közkívánatra"!

hozzávalók / 4 adag

piskótához

krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótához

  1. Egy nagyobb tálba öntjük a tojásokat és a sárgáját, majd robotgéppel (legmagasabb fokozat) elkezdjük keverni. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
  2. Amikor kifehéredett, belekeverjük a liszttel összevegyített étkezési keményítőt és sütőport.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  4. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kész, deszkára borítjuk, és kihűtjük.

krémhez

  1. Az epret a cukorral kézi mixerrel pépesítjük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A maradékba beletesszük a zselatinfixet és az eperpépet. A robotgép legmagasabb fokozatával tovább keverjük.
  3. Ha elértük a kívánt állagot, akkor egyenletesen rákenjük a piskótára.
  4. A krémes piskótát hűtőbe tesszük dermedni.
  5. Kis idő elteltével (kb. 40 perc) a sütit hosszában kettévágjuk, majd háromszög alakúra szeleteljük. A félretett tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25×30 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 835
elküldve: 4
receptkönyvben: 165
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
361 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperhabos sütemény, tejszínes epres sütemény, habos gyümölcsös sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

639
tojás 3 db
tojássárgája 1 db
cukor 8 dkg
finomliszt 7 dkg
étkezési keményítő 2 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
eper 25 dkg
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
zselatinfix 2 csomag
habtejszín 4 dl