r
Nosalty Logó

Szilvás-őszis szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Szilvás-őszis szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 418 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4994 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 212 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 418 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    205.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5445.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1309 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.4 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1912 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1987 micro
  • β-crypt
    511 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2070 micro
Összesen 4994 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A gyümölcsöket megmossuk, a szilvát kimagozzuk, félbe, majd negyedbe vágjuk. Az őszibarackot csak a legvégén szeljük gerezdekre, hogy ne barnuljon meg.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukorfelét.
  3. A vajat habosra keverjük a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgájátés a reszelt citromhéjat.
  4. A felvert tojáshabota liszttel és a tejjel felváltva, több részletben a vajas keverékhez adjuklazán, de egyenletesen összeforgatva a masszát.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a széleken kicsit felmagasítjuk a tésztát, hogy ne púposodjon fel.
  6. Sűrűn megszórjuk a szilvávalés a gerezdekre szelt őszibarackkal.
  7. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon30-35 percig (tűpróbáig) sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 423
  • Össznézettség: 10751
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szilvás-őszis szelet
Tomatotree 261 recept

A szilva mellé dobhatunk nektarint, sárgabarackot, esetleg körtét is. Nekem a most divatos pogácsa őszim volt itthon,  nagyon finom lett vele.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek