r
Nosalty Logó

Gyümölcskehely réteslappal

NS
Gyümölcskehely réteslappal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta kehelyhez

A krémhez, töltelékhez

374
Kalória
6.7g
Fehérje
26.5g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
149.2g
Víz
92.6g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta kehelyhez

A krémhez, töltelékhez

Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta kehelyhez

A krémhez, töltelékhez

Összesen 1493 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta kehelyhez

A krémhez, töltelékhez

Összesen 167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    149.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    596.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    940 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1493 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

A tészta kehelyhez

  1. A 4 réteslapból készülnek a kelyhek. 1 lapot 3 csíkra osztunk, a csíkokat is három felé.
  2. Megkenjük a kapott kockákat az olvasztott vajjal, hogy egymáshoz tapadjanak majd, és szép színük legyen.
  3. 3 kockát teszünk egymásba, de mindig elforgatva a lapokat, hogy csillag formát vagy legalábbis ágacskás formát kapjunk. A lapok egymásra helyezése során 12 kelyhet kapunk.
  4. Ezeket a vajas, ágacskás lapokat muffin sütő formába rakjuk. Ügyeljünk, hogy a réteslapok alja ne legyen vajas, mert akkor beleragad a formába. Jól belenyomkodjuk a lyukakba, kialakítjuk a kehelyformát ujjainkkal.
  5. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, takarékon.

A krémhez, töltelékhez

  1. Egy tálba kanalazzuk a natúr joghurtot.
  2. A gyümölcsöt (epret) megmossuk, és villával pépesítjük. Hozzáadjuk a joghurthoz.
  3. Felverjük a tejszínt, és szintén belekeverjük az epres joghurtba, ezáltal habkönnyű krémet kapunk.
  4. Cukorral, mentával ízlés szerint ízesítjük.
  5. Miután megsültek a kelyhek, hagyjuk őket kihűlni, majd púposan belekanalazzuk a keveréket. Tetejét egész gyümölcsdarabbal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Ezt a receptet is Lorraine Pascal egyik alkotása ihlette. Kisebb változtatásokkal született meg az én gyümölcskelyhem.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek