r
Nosalty Logó

Gyros tál pitával

Chefköchin
Gyros tál pitával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pita elkészítése

A saláta előkészítése

Joghurtöntet bekeverése

Hús sütés

500
Kalória
29.6g
Fehérje
83.1g
Szénhidrát
6.9g
Zsír
612.2g
Víz
57.3g
Koleszterin
10.3g
Élelmi rost
21.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pita elkészítése

A saláta előkészítése

Joghurtöntet bekeverése

Hús sütés

Összesen 500 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pita elkészítése

A saláta előkészítése

Joghurtöntet bekeverése

Hús sütés

Összesen 1997 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pita elkészítése

A saláta előkészítése

Joghurtöntet bekeverése

Hús sütés

Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    612.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    2525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1347 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 500 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6738.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    3043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    332.3 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    2448.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    732 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    568 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    10100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5386 micro
  • Lut-zea
    5296 micro
Összesen 1997 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

A pita elkészítése

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, amennyit felvesz. Két gombócot formálunk belőle, félretesszük, és hagyjuk, hogy a duplájára keljen.

A saláta előkészítése

  1. A káposztát lereszeljük. A többi zöldséget felkockázzuk, szeleteljük. Ízlésesen "megágyazunk" a husinak.

Joghurtöntet bekeverése

  1. A joghurtba belekeverjük a sót, borsot, ízlés szerint fokhagymát. Fel lehet még dobni snidlinggel.
  2. A pitetésztát kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra, majd alsó-felső sütőprogrammal, 180 celsius fokon megsütjük mindkét oldalát. Még sütés előtt meg lehet szórni szezámmaggal. Ebben az esetben meg kell kenni olívaolajjal a kinyújtott tésztát.

Hús sütés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel, és wok serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
  2. Összeállítjuk a gyros tálat: Az előzőleg előkészített salátát meglocsoljuk a joghurtos öntettel, majd ráhalmozzuk a gyros húst. Végül a pitát 4 felé vágjuk, és a tányér szélére helyezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretjük a saláta-husi kombót, de valamit mindig csinálnom kell "kísérőnek". Mivel a készen kapható baguette már sablonos, így született meg az ötlet: Gyros tál pitával. Nagyon egyszerű és laktató. Mégis egészséges a káposzta, saláta miatt. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...