r
Nosalty Logó

Gyros-os lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyros-os lángos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A húsfeltéthez

A saláta feltéthez

Az öntethez

Összesen 822 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A húsfeltéthez

A saláta feltéthez

Az öntethez

Összesen 8226 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A húsfeltéthez

A saláta feltéthez

Az öntethez

Összesen 193 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    774 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 822 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.5 g

Zsír

  • Összesen
    353 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7710.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    592 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    4046 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    879.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    131 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    2167 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    7735 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 8226 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    180 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húsfeltéthez

A saláta feltéthez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kisebb tálban langyos tejbe belerakjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyre tesszük.
  2. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk.
  3. A liszthez hozzáöntjük az előzőleg megfuttatott élesztőt.
  4. Ezt az egészetösszedolgozzuk annyi kézmeleg vízzel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
  5. A tálban elsimítjuk a kész tésztánkat, s a tetejét bekenjük a kezünkkel bőven olajjal, hogy ne száradjon ki, amíg majd kel.
  6. Ha megkelt a tésztánk, széles nagy lábosban, bő olajban olajos kézzel lángos formát nyújtva,egyenként kisütjük.
  7. Addig, amíg kel a tésztánk, a húsit összevágjuk apróra.
  8. Serpenyőben, pici olajon megpirítjuk, amíg a hús külső rétege fehér nem lesz.
  9. Hozzáadunk 1 deci vizet, és a többi hozzávalót.
  10. Fedő alatt puhára pároljuk (ez kb. 10 perc). Majd levesszük a fedőt, és picit lepirítjuk.
  11. A zöldségeket vékonyra szeleteljük.
  12. A tzatziki öntetet elkészítjük úgy, hogy a hozzávalókat egyszerűen összekeverjük.
  13. Végüla frissen kisült lángosra egyenletesen rátesszük a salátát, majd a husit, és meglocsoljuk a fokhagymás öntettel.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 25445
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ettünk volna valami különlegeset. Aztán amikor hagytuk a fantáziánkat szárnyalni, ezt elkészítettük. Annyira ízlett mindenkinek, hogy feltettük az étlapunkra. Amit jól tettünk, mert az a vendég, aki egyszer megkóstolta, többé nem tudott ellenálni ennek a laktató finomságnak.

Hozzávalók

A tésztához

A húsfeltéthez

A saláta feltéthez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek