r
Nosalty Logó

Gyros-os lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyros-os lángos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A húsfeltéthez

A saláta feltéthez

Az öntethez

Összesen 822 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A húsfeltéthez

A saláta feltéthez

Az öntethez

Összesen 8226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A húsfeltéthez

A saláta feltéthez

Az öntethez

Összesen 193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    774 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 822 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.5 g

Zsír

  • Összesen
    353 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7710.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    592 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    4046 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    879.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    131 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    2167 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    7735 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 8226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    180 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húsfeltéthez

A saláta feltéthez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kisebb tálban langyos tejbe belerakjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyre tesszük.
  2. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk.
  3. A liszthez hozzáöntjük az előzőleg megfuttatott élesztőt.
  4. Ezt az egészetösszedolgozzuk annyi kézmeleg vízzel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
  5. A tálban elsimítjuk a kész tésztánkat, s a tetejét bekenjük a kezünkkel bőven olajjal, hogy ne száradjon ki, amíg majd kel.
  6. Ha megkelt a tésztánk, széles nagy lábosban, bő olajban olajos kézzel lángos formát nyújtva,egyenként kisütjük.
  7. Addig, amíg kel a tésztánk, a húsit összevágjuk apróra.
  8. Serpenyőben, pici olajon megpirítjuk, amíg a hús külső rétege fehér nem lesz.
  9. Hozzáadunk 1 deci vizet, és a többi hozzávalót.
  10. Fedő alatt puhára pároljuk (ez kb. 10 perc). Majd levesszük a fedőt, és picit lepirítjuk.
  11. A zöldségeket vékonyra szeleteljük.
  12. A tzatziki öntetet elkészítjük úgy, hogy a hozzávalókat egyszerűen összekeverjük.
  13. Végüla frissen kisült lángosra egyenletesen rátesszük a salátát, majd a husit, és meglocsoljuk a fokhagymás öntettel.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 26160
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ettünk volna valami különlegeset. Aztán amikor hagytuk a fantáziánkat szárnyalni, ezt elkészítettük. Annyira ízlett mindenkinek, hogy feltettük az étlapunkra. Amit jól tettünk, mert az a vendég, aki egyszer megkóstolta, többé nem tudott ellenálni ennek a laktató finomságnak.

Hozzávalók

A tésztához

A húsfeltéthez

A saláta feltéthez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...