r
Nosalty Logó

Karácsonyi vegyes halászlé

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Réthly Dávid
Karácsonyi vegyes halászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2020.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    858.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2485 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    424.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12125 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    701 mg
  • Foszfor
    8374 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    5152.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    14910 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    1646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    3142 micro
  • β-crypt
    742 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2283 micro
Összesen 3227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pontypatkókat alaposan megsózzuk, majd félretesszük.
  2. Egy nagy lábasba dobjuk a kettévágott harcsafejeket, a pontygerinceket és -szeleteket. A vöröshagymákat felaprítjuk, majd rászórjuk a haldarabokra, és alaposan megsózzuk.
  3. Felöntjük 3-3,5 liter vízzel, majd felforraljuk. Ha felforrt és habzik, akkor bőven megszórjuk a jó minőségű fűszerpaprikával, majd elkeverjük, és magas lángon 25-30 percig főzzük.
  4. Az idő leteltével láthatjuk, hogy szinte magától leomlik a hús a csontról, de a biztonság kedvéért egy szűrőn, finoman átnyomkodjuk a halcsontokat, majd átöntjük az egész levet rajta.
  5. Ezt a szép, bársonyos, sima levet visszatesszük a tűzre, újból felforraljuk, majd beledobjuk a besózott pontyszeleteket (vagy harcsafiléket és a haltejet/ikrát, ha van rá igény), és további 7-8 percig főzzük.
  6. A halászlé ezzel el is készült, ki-ki ízlése szerint tálalhatja gyufatésztával, kenyérrel, hegyes erőssel. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 33613
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 15.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi levesek

Receptjellemzők

Karácsonyi vegyes halászlé
Réthly Dávid 32 recept

Szegedi vagy bajai, gyufatésztával vagy kenyérrel, passzírozva vagy hagyományosan, patkóval vagy harcsafilével...  Megannyi lehetőség, rengeteg elkészítési forma, de egy valami biztos: Ahány ház, annyi halászlé.  Ez most egy vegyes halból készült, passzírozott halászlé, pontypatkóval tálalva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?