Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi vegyes halászlé

Karácsonyi vegyes halászlé
Karácsonyi vegyes halászlé
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szegedi vagy bajai, gyufatésztával vagy kenyérrel, passzírozva vagy hagyományosan, patkóval vagy harcsafilével... 
Megannyi lehetőség, rengeteg elkészítési forma, de egy valami biztos:
Ahány ház, annyi halászlé. 
Ez most egy vegyes halból készült, passzírozott halászlé, pontypatkóval tálalva. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pontypatkókat alaposan megsózzuk, majd félretesszük.
  2. Egy nagy lábasba dobjuk a kettévágott harcsafejeket, a pontygerinceket és -szeleteket. A vöröshagymákat felaprítjuk, majd rászórjuk a haldarabokra, és alaposan megsózzuk.
  3. Felöntjük 3-3,5 liter vízzel, majd felforraljuk. Ha felforrt és habzik, akkor bőven megszórjuk a jó minőségű fűszerpaprikával, majd elkeverjük, és magas lángon 25-30 percig főzzük.
  4. Az idő leteltével láthatjuk, hogy szinte magától leomlik a hús a csontról, de a biztonság kedvéért egy szűrőn, finoman átnyomkodjuk a halcsontokat, majd átöntjük az egész levet rajta.
  5. Ezt a szép, bársonyos, sima levet visszatesszük a tűzre, újból felforraljuk, majd beledobjuk a besózott pontyszeleteket (vagy harcsafiléket és a haltejet/ikrát, ha van rá igény), és további 7-8 percig főzzük.
  6. A halászlé ezzel el is készült, ki-ki ízlése szerint tálalhatja gyufatésztával, kenyérrel, hegyes erőssel. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 005
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Réthly Dávid

Mióta szakács: 2017.03.21.
19 recept

egyéb elnevezések

magyaros halleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

538
ponty 50 dkg
törpeharcsa 1 kg
ponty 1 kg
ponty 1 kg
0 ízlés szerint
vöröshagyma 3 db
víz 3 l
fűszerpaprika 3 ek