Nosalty Logó

Gyors almás tallérok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Gyors almás tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 341 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2722 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 341 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5274.5 g
  • Cink
    522 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1135 mg
  • Vas
    405 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    240 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 2722 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk.
  2. A maradék hozzávalóból sima tésztát gyúrunk, a végen hozzádolgozzuk az almát.
  3. A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, zsemléket formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egy kicsit ellapítjuk, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 57014
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A vaníliás cukor helyett ízesíthetjük a tésztát fahéjjal is, alma helyett elkészíthetjük szilvával is. Tálaljuk egyszerűen porcukorral és kevés fahéjjal megszórva, egy finom vaníliamártás kíséretében. 

Hozzászólások

Rixi

Kedves sütöget?k :) Mivel nem volt hozzászólás, bevállaltam a kísérleti nyúl szerepét. Már a tésztába raktam fahéjat gondolom szerint, ami sokat hozzátett. Természetesen raktam bele sót. Ne gondoljuk, hogy ez mindenkinek evidencia. Aztán. Az alma nem adott hozzá túl sokat. Talán inkább a szilva, ami levesesebb,vagy mazsola (mosva, áztatva) vagy aszalt áfonya (szintén mosva,áztatva. Ez sem egyértelm? mindenkinek) Ezek biztos sokkal jobbak lettek volna. Gondoltam, hogy ehhez még lehetne adni tejszíníz? pudingot, jobban higítva,öntetként. Több részre osztanám. Kilenc darabra osztottam, de nagyok lettek,szerintem ha kisebb, csinosabb, de ez már ízlés dolga. A végeredmény nem lett rossz, féltem, hogy száraz lesz, de a túró miatt nyilván nem. Azért még egy próbát a fent leírtak szerint megérne Ja! A Zuram sárgabarack lekvárral eszi éppen...de ? mindent azzal eszik, ez nem meglep? :) és hát neki nagyon ízlik. Szerintem mindent leírtam, ami fontos ezzel kapcsolatban, tényleg érdemes megpróbálni. Jó sütögetést mindenkinek!

KiWi

Kedves Glaser! Szuper finom a süti. Az egész családnak nagyon ízlett. Még másnap is puha volt. Én 12 darabra osztottam, mert túl nagynak találtam, ha csak 8 felé vettem. Legközelebb aszalt szilvával próbálom ki. Örülök, hogy rátaláltam a receptedre. További jó sütögetést!

sonja

Sima liszt helyett lehet mandula lisztet is használni?

baghyra

Nagy sikere volt! Almával készült, de került bele egy elég tetemes adag fahéj is. Nálam tizenkét gombócka lett bel?le, és így is egy picivel tovább kellett sütni, mint harminc perc. Nyilván süt?je válogatja. Karácsonyig szerintem még jó párszor meg fogom sütni. Majd kísérletezem a bele kerül? gyümölcsökkel is.

Évike42

Sziasztok! Én ma este készítettem el, nagyon fincsi lett,el?nye még az íze mellett,hogy gyorsan elkészül. Biztos, hogy többször is elkészítem majd!!

libaláb

Egyszer?, de finom. Legközelebb szórok hozzá diót is, elrontani biztosan nem fogja. Valamelyik kommentben olvastam a baracklekvárt, na azzal együtt már kit?n? =) Ó, és nekem valamiért sokkal több túrót vett fel, szerencsére félkilósat vettem, de biztos a liszt az oka, itt Németországban minden élelmiszer máshogy "viselkedik".

Christines

Nem tudom nektek hogy sikerült, de szerintem katasztrófa ez a recept! Eleve mi tartja össze az egészet? A túrót meg a lisztet az a kis vaj kéne, hogy összetartsa? Nekem morzsàs lett az egész, gyúrhatatlan. Ha nem adtam volna hozzá extra tojást (ami a receptben nincs!), dobhattam volna ki az egészet. Tojàssal menthet? volt, de így is unalmas. Utólag tettem rà fahéjat, mert a többiek javasolták, de sajnos a javasatokat màr csak kés?bb làttam.

Pogácsa

Elkészítettem kevés módosítással. Rajtam bele egy tojást, pici sót, 20 helyett 25 dkg krémtúrót. Lágy keverék lett, amit kanállal remekül beke tudtam simítgatni kis kupacokban a tepsibe. Egy gáztepsi lett tele. Szépen megsült, finom lett. Nagy volt a sikere. Másnap újra meg kellett sütni az unokámnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek