Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos tallérok

Narancsos tallérok
Narancsos tallérok
37 perc / előkészület: 25 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom ropogós aprósütemény. Jól záródó dobozban akár 3-4 hétig is eláll.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához:

A forgatáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a mandulával, és a keményítővel.
  2. A vajat, a cukorral és a sóval krémesre keverjük, hozzákeverjük a narancshéjat és levet. Majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, amelyeket kb. 5 cm átmérőjű rudakká sodorjuk.
  4. A cukrot elkeverjük a fahéjjal. A tészta rudakat megforgatjuk a fahéjas cukorban. Alufóliába csomagoljuk, és 60 percre hűtőbe tesszük.
  5. A rudakat éles késsel, kb. ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk. A tallérokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A még forró kekszek közepét egy almacsutka kiszedővel kiszúrjuk, és a tepsiben hagyjuk hűlni.
  7. A kihűlt kekszek széleit a maradék fahéjas cukorban megforgatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 709
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

narancsos keksz, fahéjas-narancsos sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2018-03-11 17:12

Nagyon finom sütemény. A közepét nem szúrtam ki. Miért kellett volna? Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

437
finomliszt 150 g
mandula 150 g
étkezési keményítő 40 g
vaj 180 g
cukor 120 g
1 csipet
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 evőkanál
cukor 4 ek
fahéj 1 tk