Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres szív

Gyömbéres szív
Gyömbéres szív
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük! Remek reggeli kávéhoz, vagy csak várakozás közben, míg elkészül a vacsi.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, a sót, a gyömbért, a kandírozott gyömbért, a fahéjat, a szegfűszeget és a borsot.
  2. Egy nagyobb tálban robotgéppel habosra keverjük a vajat (berakom a mikróba, és folyékonyra olvasztom), majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, és simára keverjük. Beletesszük a tojást és a vaníliát. Alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, hozzáöntjük a lisztes keveréket (és elégedett mosollyal tűrjük, ahogy szétfújja a lisztet), addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll. (Vagy a robotgép ki nem gyullad, szóval ezt inkább kézzel érdemes befejezni.)
  3. A tésztát berakjuk a hűtőbe állni (min. 2 óra). Az eredeti recept szerint  2 db 35 cm hosszú 3 cm átmérőjű hengert csinálunk. Ezt két réteg folpakban a hűtőbe tesszük. Majd ezt szeleteljük 0,5 cm-s vastagságra. Hát nekem ez nem jött be, mert sokszor megugrott a kés a kandírozott gyömbér darabokon, és szétesett a szelet. Az meg, hogy nyomorék alakú egy dolog.
  4. Szóval kinyújtjuk, és szíveket szaggatunk belőle.
  5. Sütőt 180°-ra előmelegítjük.
  6. A műalkotásokat kellően távol tesszük egymástól (recept szerint 4 cm), kb. 20-24 darab fér el egy tepsiben. 11 percig sütjük. Illetve amíg aranybarnára nem pirul. Eszünkbe ne jusson a sütő aljára tenni, hogy 3 adag is beférjen, mert a legalsó eléggé megég. (Mert persze nekem eszembe jutott, és nagyon örültem magamnak, hogy de csuda hamar kész lesz. Mondjuk így is volt, és a kutyának ízlett, nekünk kevésbé.)
  7. A receptben írt miután kihűlt “ropogósabb lesz”-et, úgy kell érteni, hogy nagyon kemény lesz, ha nem rakjuk be egy dobozba almával. Amíg meleg, jó puha, de aztán percek alatt irtó keménnyé válik. 80 db lesz belőle. A tészta remekül eláll pár napig a hűtőben, szóval eleve dupláztam az adagot (az még elfér a tálakban). Amúgy készen 2 hétig eláll légmentesen zárható dobozban.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 678
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Megan

Mióta szakács: 2013.01.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyömbéres apósütemény, gyömbéres tallér, kandírozott gyömbéres keksz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Samiya
Samiya / Samiya Tue, 2013-03-12 17:19

Szia Megan!
Megsütöttem és nagyon finom lett! :) 20 dkg vajat tettem bele és egy löttyintés tejet, és nem kinyújtottam, hanem golyókat formáltam és villával lelapítottam őket, így a végeredmény inkább puszedli lett, de puha maradt és fincsike! :)) Köszi a receptet!
Puszi!
Samiya

megan
Megan / megan Wed, 2013-01-23 23:38

:) Örülök, hogy tetszett, remélem ízleni is fog!:)) azt mondják a gyömbér jó hányingerre, tengeri betegségre is!

Samiya
Samiya / Samiya Wed, 2013-01-23 23:16

:D
Köszi Megan, kipróbáljuk! A leírás roppant szórakoztató volt! :) Csak így tovább! :D
Samiya

910
finomliszt 35 dkg
szódabikarbóna 1 tk
0.5 tk
gyömbér 1 ek
gyömbér 5 dkg
fahéj 0.5 tk
szegfűszeg 0.25 teáskanál
négyszínű bors 0.25 tk
vaj 18 dkg
cukor 15 dkg
barna cukor 10 dkg
tojás 1 db
vanília kivonat 1 teáskanál