r
Nosalty Logó

Fordított gluténmentes citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Fordított gluténmentes citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1894 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    1419 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3460 micro
Összesen 2758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 170-180 C-ra.
  2. A kukoricadarát és a rizslisztet kimérjük egy közepes tálba. Elkeverjük benne a sütőport és 4 ek cukrot. A cukor mennyiségén persze lehet változtatni, én kóstolás alapján szórtam még bele. Ha valaki cukormentesen szereti, ugyanennyi xilittel helyettesíthető.
  3. A citromok héját lereszeljük. Hagyjunk rajtuk minél vékonyabb kérget, és távolítsuk el a magokat! Az egyiket felkarikázzuk, a másiknak a levét belefacsarjuk a tálba. A reszelt héjat is hozzáadjuk.
  4. Margarinnal kikenjük a tortaformát, a többit pedig megolvasztjuk a mikróban, és belekeverjük a tálba. Mehet bele a három tojás is.
  5. A tortaformában oszlassunk el egyenletesen még egy evőkanálnyi cukrot. Ízlésesen rendezzük el rajta a citromkarikákat, és hintsük meg egy csipet fahéjjal. A cukrozott alj sütés közben csodásan karamellizálódik, és összeolvad a citrom ízével.
  6. Öntsük rá a masszát, és tegyük be a sütőbe. Kb. fél óra kell neki, de azért tartsunk tűpróbát. Átfordítással borítsuk ki a formából, és szórjuk meg friss, aprított mentalevéllel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2669
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fordított gluténmentes citromtorta
Fonott Kalács 77 recept

Ez a süti gyakorlatilag mindenmentes: se laktóz, se glutén, se cukor. Persze én cukorral sütöttem, de ez a legkevesebb, mert xilittel vagy bármi mással (nem tudom, mit szoktak) pótolható. Teljesen random ötlettől vezérelve összedobtam mindent, ami itthon volt. Nem vagyok gluténérzékeny, de a munkahelyen vannak páran, így elkezdtem efféle alapanyagokkal kísérletezni. Hiszen mi értelme sütit sütni, ha másokat nem kínálhatok meg vele? A rizsliszt még teljesen idegen dolog volt számomra, és mivel fejből találtam ki a receptet, fogalmam sem volt, hogy puffan a dolog esése. Nos, talán több folyadékot kellett volna tennem bele, mert kicsit ropog a fogam alatt a kukoricadara, de nektek már belekalkuláltam a receptbe, így nem lesz vele gondotok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk