Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves sertéshússal

Gulyásleves sertéshússal
Gulyásleves sertéshússal
130 perc / előkészület: 20 perc főzés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habár a pörkölt gyakran kerül az asztalra, a gulyásleves nagyon ritka vendég nálunk, és akkor is csak sertéshúsból készítve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, valamivel kisebb kockákra vágjuk, mint a pörkölthöz. A hagymát apró kockákra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk. A köménymagot éles késsel durvára vágjuk.
  2. A zsírt egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, majd hozzákeverjük a húst, kevés levest öntünk hozzá, és gyakori kevergetés közben kb. 5 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, a köménymagot, a paprikakrémet és az áttört fokhagymát, jól elkeverjük, és lefedve közben-közben megkevergetve, ha szükséges, még kevés levest adunk hozzá, hogy oda ne süljön, kb. 75-90 percig pároljuk, míg a hús már majdnem puha.
  4. Majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát, felöntjük a maradék levessel, és további 15-20 percig főzzük, míg a burgonya is megfő. Ha szükséges sóval, borssal utána ízesítünk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 51 624
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésgulyás, gulasch

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dembrovszky Gyula
Dembrovszky Gyula Wed, 2017-07-05 11:20

Kedves GLASER ! Azt írja, hogy 5 alkalommal készítette el a fenti receptúra szerinti gulyást...Szűz Mária, édesanyám ! És eddig senki nem kifogásolta, hogy a zöldségek elmaradtak belőle, meg a nokedli (csipetke) ?! Így aztán lett belőle egy finom, bő lére elkészített sertéspörkölt krumplival... Persze, ha elfogyott a zöldség..., úgy már érthető...

361
sertéshús 500 g
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
köménymag 0.5 teáskanál
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
csípős paprikakrém 1 teáskanál
burgonya 500 g
alaplé 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint