Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnocchi genovai pestóval

Gnocchi genovai pestóval
Gnocchi genovai pestóval
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy évet töltöttem Genovában, ahol megismerkedtem a legfinomabb pestóval, amit valaha kóstoltam. Itthon reprodukálni elég nehéz, de a recepttel és megfelelő alapanyagokkal hasonló finomságú pestót tudunk készíteni, mint a genovaiak.

hozzávalók / 4 adag

gnocchi

genovai pesto

Szólj hozzá!

elkészítés

Gnocchi

  1. A krumplit héjában megfőzzük enyhén sós vízben, majd még melegen meghámozzuk.
  2. Krumplinyomóval lepasszírozzuk a krumplit, majd hozzáadjuk a lisztet, tojást és ízlés szerint sót. Tésztát gyúrunk belőle, nem kell túlságosan kidolgozni.
  3. A tésztából kb. 2 cm átmérőjű hurkát gyúrunk, majd kés segítségével 1 cm-es darabokra szeleteljük. Ezeket a kis párnácskákat egy villa fogain végiggörgetjük, így kapjuk meg a klasszikus gnocchi formát.
  4. Kifőzzük a gnocchikat lobogó, sós vízben. Miután a gnocchik feljöttek a víz felszínére, még kb. 2 perc kell, hogy elkészüljön.
  5. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és aranybarnára pirítjuk a gnocchikat.

Genovai pesto

  1. Megmossuk a friss bazsalikomleveleket, majd megszárítjuk őket. Szükségünk lesz egy mozsárra, amelyben a hozzávalókat fogjuk összetörni, összedolgozni. Ha mozsarunk nincsen, aprítógép is megteszi.
  2. Dolgozzuk össze a fokhagymát és a bazsalikomleveleket, majd adjuk hozzá a fenyőmagot, a reszelt parmezánt, és végül az olívaolajat. Alapos összekeverés után elkészültünk a pestoval.
  3. A gnocchit és a pestót együtt tálaljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 607
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Timi Poppins

Mióta szakács: 2013.08.21.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pesztós gnocchi, krumplinudli zöld pestoval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

872
burgonya 1 kg
finomliszt 300 g
tojás 1 db
1 teáskanál
vaj 50 g
bazsalikom 50 g
olívaolaj 100 ml
fokhagyma 1 gerezd
1 csipet
fenyőmag 15 g
parmezán sajt 100 g