Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darafelfújt vérnaranccsal

Darafelfújt vérnaranccsal
Darafelfújt vérnaranccsal
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha egy kicsit egzotikusabban szeretnénk, ízesítsük a darát egy kis rózsavízzel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A datolyát kockákra vágjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját simára kavarjuk 4 ek tejjel.
  2. A maradék tejet a cukorral és a citromhéjjal felfőzzük. A citromhéjat kivesszük. A tejhez adjuk a darát, felfőzzük, levesszük a tűzről és hagyjuk kb. 4-5 percet állni.
  3. A darához keverjük a túrót, a tojássárgát, datolyát és a pisztácia 2/3-át, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
  4. A masszát egy vajjal kikent tűzálló tálba (kb. 1,5 l) simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 30 percig sütjük.
  5. A narancsokat filézzük. A narancsfiléket elkeverjük a mézzel és a maradék pisztáciával.
  6. A felfújtat hagyjuk kb 10 percig hűlni. A narancsfilékkel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 129
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vérnarancsos darafelfújt, búzadarás felfújt, édes darafelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

730
datolya 75 g
tojás 2 db
tej 1 l
cukor 150 g
citromhéj 1 citromból nyert
búzadara 150 g
tehéntúró 15 dkg
pisztácia 50 g
vérnarancs 3 db
méz 2 ek
vaj 1 ek