r
Nosalty Logó

Daraparfé vaníliasodóval

labopetra
Daraparfé vaníliasodóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Daraparfé

Vaníliasodó

752
Kalória
23.9g
Fehérje
102.7g
Szénhidrát
23.4g
Zsír
52.6g
Víz
243.9g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
72.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Daraparfé

Vaníliasodó

Összesen 752 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Daraparfé

Vaníliasodó

Összesen 3007 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Daraparfé

Vaníliasodó

Összesen 140 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 752 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3678.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1866 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    410.9 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 3007 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

Daraparfé

  1. A tejben folyamatos kevergetés mellett megfőzzük a darát a cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal együtt.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A forró darához keverjük. Egy kuglófformát kiöblítünk vízzel, és az egészet beleöntjük. Jól kihűtjük. Ha kihűlt, tálcára borítjuk.

Vaníliasodó

  1. A tejet feltesszük főni. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel. Folytonos kevergetés mellett a forró tejbe öntjük, és sűrűre főzzük. (Ne forraljuk!) Jól lehűtjük.
  2. A daraparfét a vaníliasodóval kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Gyermekkorom egyik kedvenc édessége.

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek