Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibaracklekváros-mogyorós rétes lekvárral

Őszibaracklekváros-mogyorós rétes lekvárral
Őszibaracklekváros-mogyorós rétes lekvárral
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégére ezt készítettem desszertnek. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 484 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk. Az olvasztott vajjal megkenjük mindegyik réteslapot, majd 2-2 darabot egymásra teszünk.
  2. Az összetett, megvajazott réteslapot megkenjük a lekvár ötödével, és megszórjuk a darált mogyoró ötödével. A réteslap oldalán egy, kb. centi széles részt behajtunk, és feltekerjük a megtöltött réteslapot. A másik négy rétesrudat is így készítjük el.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. Megkenjük a maradék olvasztott vajjal, majd megszurkáljuk a réteseket.
  4. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 10-12 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Ha kihűlt akkor szeletekre vágjuk, megszórjuk porcukorral, tányérra tesszük, és őszibaracklekvárral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 954
elküldve: 1
receptkönyvben: 4
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcslekváros rétes, lekváros strudel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
réteslap 10 db
törökmogyoró 35 dkg
őszibaracklekvár 40 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 2 dkg