r
Nosalty Logó

Grillkenyér feta sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Grillkenyér feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
kenyérsütő
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5577.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1088 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    2591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    5855 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2854 micro
Összesen 3351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    527 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a meleg, cukros vízben megfuttatjuk.
  2. A tészta többi hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és rugalmas tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
  3. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: karikára és kis kockára vágunk minden hozzávalót. Ha a paradicsom túl leves, a belső, magos részét ne használjuk fel a töltelékhez!
  4. Az olajon megpároljuk a póréhagymát.
  5. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, paprikát és paradicsomot. Félkeményre pároljuk. Ha leve lenne, teljes hőfokon elpárologtatjuk.
  6. A feta kivételével mindent a zöldségekhez adunk, ízlésünknek megfelelően fűszerezzük, és addig pirítjuk együtt, amíg a sajt megolvad.
  7. A tűről lehúzva, hozzákeverjük a felkockázott feta sajtot is.
  8. A tölteléket ne sózzuk, hiszen a fetától kellően sós lesz! Ha kész fűszerkeverékeket is használunk a töltelék ízesítéséhez, azok sótartalmát elbírja még. Félretesszük hűlni.
  9. A megkelt tésztát kisujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.
  10. A tészta közepén hosszában egy csíkban elhelyezzük a tölteléket úgy, hogy a tészta szélein maradjon 2-3 cm tészta szabadon, amit a töltelékre tudunk hajtani.
  11. A töltelékre hajtjuk a tésztát, ahol érintkezik, összecsipkedjük, nyomkodjuk. Tojással lekenjük.
  12. Helyezzük sütőpapíros tepsibe, és hagyjuk pihenni 20 percig.
  13. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2736
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 11.

Ajánló

Ahhoz, hogy tökéletes eredményt érjünk el, 3 dologra kell figyelni: 1. Ne legyen leve a tölteléknek, mert eláztatja a tésztát! Ha lenne, öntsük le, vagy szórjunk pici lisztet, burgonyapelyhet a töltelékbe vagy a tésztára. 2. A tésztánk ne legyen túl lágy, mert akkor megszenvedjük a kész kenyér tepsibe helyezését! 3. Inkább a sütő alsó részén süssük a kenyeret, mert tapasztalataim szerint a töltelék miatt az aljának több sütés kell, hogy ne ázzon el a tészta. Hőlégkeverés nélkül kb. 180 fokon süssük a kenyeret. Ha a teteje nagyon pirulna, takarjuk le! 30-35 perc mindenképp kell a tésztának!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Előre elkészíthető vendégváró délutáni vagy vacsoraétel. Hússal vagy magában kínálva is lenyűgöző.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek