r
Nosalty Logó

Fűszerolajban pácolt, grillezett garnélanyársak tabbouleh-val

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vénusz
Fűszerolajban pácolt, grillezett garnélanyársak tabbouleh-val
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Tabbouleh

Ráknyársak

Összesen 9586 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Tabbouleh

Ráknyársak

Összesen 38340 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Tabbouleh

Ráknyársak

Összesen 18 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    476 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27618.9 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    5300 mg
  • Vas
    140 mg
  • Magnézium
    5635 mg
  • Foszfor
    12644 mg
  • Nátrium
    3664 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    58 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1993.9 g
  • Cukor
    1320 mg
  • Élelmi rost
    608 mg

VÍZ

  • Összesen
    47705.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    13
  • A vitamin (RAE):
    21374 micro
  • B6 vitamin:
    41 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    284 mg
  • C vitamin:
    6959 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    304 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7662 micro
  • Kolin:
    3526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    50520 micro
  • β-karotin
    226400 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    1286500 micro
  • Lut-zea
    63079 micro
Összesen 9586 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1903.9 g

Zsír

  • Összesen
    512.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    207 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110475.7 g
  • Cink
    353 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    21200 mg
  • Vas
    560 mg
  • Magnézium
    22539 mg
  • Foszfor
    50575 mg
  • Nátrium
    14655 mg
  • Réz
    121 mg
  • Mangán
    233 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7975.6 g
  • Cukor
    5281 mg
  • Élelmi rost
    2433 mg

VÍZ

  • Összesen
    190820.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    13
  • A vitamin (RAE):
    85494 micro
  • B6 vitamin:
    163 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1136 mg
  • C vitamin:
    27837 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16933 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1214 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30650 micro
  • Kolin:
    14104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    202081 micro
  • β-karotin
    905602 micro
  • β-crypt
    1061 micro
  • Likopin
    5146000 micro
  • Lut-zea
    252318 micro
Összesen 38340 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2544 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 18 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tabbouleh

Ráknyársak

Elkészítés

Tabbouleh

  1. Első körben felöntjük a kuszkuszt kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk az egészet, meglocsoljuk a Vénusz Fokhagymás olajával, belereszeljük egy citrom héját, és hozzáfacsarjuk a levét is. Letakarjuk, és körülbelül 8-10 percig állni hagyjuk, ez alatt a kuszkusz minden ízt és nedvességet magába szív.
  2. A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, a fűszernövényeket finomra aprítjuk.
  3. A kuszkuszt villával átkavarjuk, majd jöhetnek bele a zöldségek és a rengeteg fűszernővény.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk a Vénusz Fokhagymás olajával, almaecettel és citromlével.
  5. Alaposan átkeverjük, majd hűtőbe tesszük állni, hogy kihűljön, és összeérjenek az ízek.

Ráknyársak

  1. A megtisztított rákokat egy nagy tálba tesszük. Meglocsoljuk a Vénusz Fokhagymás olajával, és sózzuk-borsozzuk. Megszórjuk apróra vágott chilivel, petrezselyemmel, és ráreszeljük egy citrom héját.
  2. Hűtőbe tesszük állni, amíg a kuszkuszsaláta elkészül.
  3. Ezután a rákokat felhúzogatjuk a hurkapálcákra, és forró grillserpenyőben hirtelen megsütjük őket. Nem kell nekik sok idő, oldalanként 2-3 perc.
  4. Frissen, melegen tálaljuk a kihűlt kuszkuszsalátával.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1076
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fűszerolajban pácolt, grillezett garnélanyársak tabbouleh-val
Vénusz 51 recept

A tabbouleh vagy tabouli egy egyszerű, kiadós és vibrálóan színes-ízes közel-keleti saláta, amibe forrázott kuszkusz, apróra vágott zöldségek és rengeteg friss fűszernövény kerül, mindez citrommal és olajjal gazdagítva. A saláta mellé fűszerolajban pácolt rákokat készítettünk, amiket kis nyársakra húztunk, és hirtelen meggrilleztünk. Érdemes kipróbálni akár csirkével vagy halloumi sajttal, mert ez egy igazi könnyed nyári fogás. Friss, villámgyorsan elkészül, és egy hadsereget is jól lehet vele lakatni.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Tabbouleh

Ráknyársak

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.