r
Nosalty Logó

Kókuszban sült garnéla

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kókuszban sült garnéla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A garnélához

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 1567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A garnélához

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 3133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A garnélához

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 259 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3175 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    246.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6350.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1895 mg
  • Nátrium
    3506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 3133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A garnélához

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A garnélához

  1. A garnélákat tisztítjuk: fejüket és lábaikat eltávolítjuk. Aki még soha nem csinált ilyet: a fejét egy határozott mozdulattal letörjük, a lábait pedig kézzel letépkedjük, vagy akár ollóval is levághatjuk (ugyanez vonatkozik a fejére is, azt is lehet ollóval nyisszantani). Megtisztítjuk a páncéljuktól. Ezt úgy a legcélszerűbb, hogy a lábai felől haladva fejtjük le. Nem kell aggódni, könnyen lejön. A farkukat meghagyjuk. Tapasztalatom szerint a közepes (és kis) garnélában nincs bélsár (más néven algakaki:D), de biztos, ami biztos, a hátukon hosszanti irányban ejtsünk egy kis bemetszést végig, és folyó víz alatt mossuk ki, ha lenne.
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a garnélákat, ésegy óráig hűtőszekrényben érleljük.
  3. A garnélákat a pácléből kivesszük, kissé lecsöpögtetjük (nem baj, ha marad rajta a pácból, fokhagymadarabokból, sőt!), lisztbe, sóval ízesített, felvert tojásba és kókuszreszelékbe forgatjuk, majd forró olajban hirtelen megsütjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12829
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a garnélát, annak ellenére, hogy igazán jó minőségűt sajna csak tengerparti nyaralásokkor ehet az ember. Utóbbiban az is a jó, hogy nem magunk kell tisztítanunk a rákokat. Nem vagyok finnyás, de azért a garnéla pucolása nem tartozik a kedvenc konyhai tevékenységeim közé - és ezzel nem elriasztani akarok bárkit.:) Sokféle módon elkészíthető, ezt már Forrest Gump barátjától, BB-től is tudhatjuk: rák roston, rák kókuszmártással, rák kreol mártással, rákburger, rákos szendvics, rákleves, rákmártás, ...na jó, ökörködés befejezve. :D Karácsonyra kaptam a barátnőmtől egy könyvet, Egér a levesben a címe, és külföldi (főleg francia) gasztroblogokból válogatott recepteket tartalmaz. Abban szerepelt a "garnéla kókuszkabátban" receptje. Szerelem volt első látásra, alig vártam, hogy kipróbálhassam. Most amúgy sem vágyom tömény, nehéz ételekre így az ünnepek után. Az eredmény nem maradt el. Azt hiszem, nem túlzás kijelenteni, hogy ez a legfinomabb garnéla, amit valaha ettem. Bevallom, kicsit féltem, hogy a garnéla az olajban sütéstől gumis lesz, de ez egy cseppet sem volt így. Ja, és aki ódzkodna tőle, szólok, hogy nem édes (a kókuszreszeléktől) ,hanem valami semmihez sem fogható, fenomenális íze van. Szerintem. Legközelebb, azt hiszem, készítek mellé koktélszószt is, de magában is nagyon finom.

Hozzávalók

A garnélához

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?