Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-datolyás hótekercs

Mákos-datolyás hótekercs
Mákos-datolyás hótekercs
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pihe-puha, édes falatok. A datolyától és a narancslekvártól szaftos és finom ízű lesz a töltelék. Könnyen, gyorsan elkészíthető és sokáig eláll. 

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba tekerjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát kétfelé vesszük, és mindkettőt 16x30 cm-s nagyságúra nyújtjuk, majd hosszában kétfelé vágjuk. Így lesz 4 db 8x30 cm-s csíkunk. A tésztacsíkok egyik oldalára ráhalmozzuk a mákos tölteléket, és ráhatjuk az üresen hagyott részt. Az így kapott hengert kissé átgörgetjük, és 3 cm-s rudakká vagdossuk.
  3. Az apró rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített, 180°C-s sütőben kb. 18-20 percig sütjük. Még melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban.

Töltelék

  1. A töltelékhez a datolyát késes aprítóval összedaraboljuk (ha a datolya szárazabb lenne, előtte forró vízbe áztatjuk). A tejet összeforraljuk a cukorral, és leforrázzuk vele a mákot, ezután ízesítjük citromhéjjal, majd összekeverjük a lekvárral és a datolyával. 4 felé osztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 612
elküldve: 5
receptkönyvben: 247
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancslekváros-datolyás hókifli, hótekercs datolyás mákkal töltve, mákkal töltött hótekercs

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mentőbot
mentőbot Wed, 2017-03-15 17:14

Egyszerű és finom.Bár én egy kicsit túl sütöttem,így kicsit ropogós lett,de nem rontott az ízén.

riina
riina / riina Sun, 2015-12-20 20:28

Én is megsütöttem, nagyon aranyos kis sütikék. Nem csak mákosat, hanem diós, datolyás, mazsolás, aszalt tőzegáfonyás tölteléket is készítettem, amit kevés mézzel és gyömbérsziruppal édesítettem és fajéjjal valamint reszelt narancshéjjal ízesítettem. Mindkettő finom lett.

596
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 5 dkg
1 csipet
tejföl 2 ek
mák 16 dkg
cukor 1 ek
datolya 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tej 80 ml
narancslekvár 2 ek