r
Nosalty Logó

Görögjoghurtos piskóta mézes-joghurtos krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Görögjoghurtos piskóta mézes-joghurtos krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    163.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.1 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 3719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy 20 cm-es, mély tortaformát kivajazunk, lisztezünk.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a joghurtot, az olajat, a citromhéjat és a tojást, míg könnyű, habos masszát kapunk (nagyjából 5 perc), majd beleszitáljuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet és a cukrot, és ezzel is simára keverjük.
  3. A masszát a tortaformába öntjük, és kb. 45 percig sütjük. Én 30 perc után levettem 160 fokra, és úgy sütöttem az utolsó 15 percben. A sütemény akkor jó, amikor aranyszínű és kemény tapintású, és nem ragad a beleszúrt fogpiszkálóhoz.
  4. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni a formában, majd egy rácsra téve teljesen teljesen kihűtjük.

Krém

  1. A krémhez felverjük a puha vajat és a joghurtot (kb. 5 percig), majd hozzáadjuk a cukrot és a mézet. Egy laza, majdnem folyékony vajkrémet kapunk, amit szinte rácsorgathatunk a piskótánkra. Én elhagytam a cukrot, mert kedvelem a joghurt kissé savanykás ízét.
  2. 20-30 percre a hűtőbe rakhatjuk, hogy megdermedjen a bevonat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3920
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a puha, joghurtos, kavart piskótákat, és a legjobb bennük, hogy a piskóta maga olyan ízletes, hogy egy vékony krémréteg bőven elegendő hozzá. Persze adhatunk hozzá gyümölcsöt, vagy kettévágva megtölthetjük még több krémmel, de szerintem minél egyszerűbben készítjük el, annál jobb. Vasárnap délutánra egy csésze kávéval egyenesen tökéletes. :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...