Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes piskóta 5.

Meggyes piskóta 5.
Meggyes piskóta 5.
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptben megadott mennyiségeket én másfélszer vettem, így lett két 25x20-as tepsi piskóta, aminek a megmaradt 1/4 része szerepel a fotón!
Mivel én a két piskótát egyszerre tettem be a sütőbe, valószínű, hogy a "rendes" adaghoz elég kevesebb sütési idő is :)  Elvileg a "normál" piskóta sütési hőmérséklete, és ideje elég kell, hogy legyen, bár meg kell mondanom, én jobban szeretem, ha a teteje kissé megbarnul. De hát ahány ház...
Sok receptkönyv ajánlja, hogy a meggyet forgassuk meg lisztben, hogy ne menjen le az aljára, de én ezt a lépést kihagytam, mert mi úgy szeretjük, ha nem csak a tetején van gyümölcs.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőport és a lisztet összekeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A vajat alaposan kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd az egyenként hozzáadott tojások sárgájával.
  4. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és ezzel is jól eldolgozzuk. Ez - a tojások nagyságától függően - nem is lesz olyan könnyű!
  5. Végül a masszához adjuk az időközben keményre felvert tojásfehérjét, amiből az első 1/3-ot "be kell áldozni" ahhoz, hogy a végére egynemű masszát kapjuk.
  6. Végül az egészet egy kivajazott-kilisztezett tepsibe simítjuk, és a tetejét megszórjuk a magozott meggyel.
  7. Megsütjük.
  8. Tálaláskor porcukorral díszíthetjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 149
elküldve: 7
receptkönyvben: 207
elkészítve: 13/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Ibóka

Mióta szakács: 2010.05.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes sütemény, meggyes lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tankaranka
Tankaranka / Tankaranka Sat, 2012-03-17 23:24

Az egyszerű recepteket kedvelem a leginkább, és ez az. De nem csak egyszerű, hanem nagyszerű! Fél órája lett készen, és a fél tepsi el is fogyott.
Másfélszeres adagot készítettem. Sajnos, vajam csak 10 dkg volt, ezt két hatalmasan púpos evőkanálnyi 20%-os tejföllel egészítettem ki. Az összekeverés sorrendje pedig ez volt: felvert fehérjébe a vajas keveréket belekevertem, és nagyon-nagyon lassan beleszórtam a lisztes keveréket. A fehérje nem törődik össze, ha csak egy irányban keverünk. Végül egy hihetetlenül puha, finom csoda sült ki (25 perc helyett 20 perc alatt). Még annyit: sütőpapírt használtam.
----Az egész család odavan ezért a sütiért! Köszönjük a receptet!----

Marina444
Marina444 Mon, 2011-07-18 14:34

Én ezt a sütit elkészítettem:) Mondjuk én cseresznyét használtam,és így is egyszerű,gyors és nagyon fiiiinoooom:D

Ibóka
Ibóka / Ibóka Mon, 2011-07-18 14:44

Gratula Marina! Nálam a cseresznyénél egy gond van: annyira imádom, hogy általában egyből befalom csak úgy: "szegény" a süteményig sosem jut el :)

733
meggy 50 dkg
finomliszt 20 dkg
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
tojás 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag