r
Nosalty Logó

Meggyes piskóta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ibóka
Meggyes piskóta 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 733 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2932 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 236 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 733 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4543.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1893 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.8 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3702 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1392 micro
Összesen 2932 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőport és a lisztet összekeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A vajat alaposan kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd az egyenkénthozzáadotttojások sárgájával.
  4. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és ezzel is jól eldolgozzuk.Ez- atojások nagyságától függően - nem is lesz olyan könnyű!
  5. Végül a masszához adjuk az időközben keményre felvert tojásfehérjét, amiből az első 1/3-ot "be kell áldozni" ahhoz, hogy a végére egynemű masszát kapjuk.
  6. Végül az egészet egy kivajazott-kilisztezett tepsibe simítjuk, és a tetejét megszórjuk a magozott meggyel.
  7. Megsütjük.
  8. Tálaláskor porcukorral díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16909
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Meggyes piskóta 5.
Ibóka 8 recept

A receptben megadott mennyiségeket én másfélszer vettem, így lett két 25x20-as tepsi piskóta, aminek a megmaradt 1/4 része szerepel a fotón! Mivel én a két piskótát egyszerre tettem be a sütőbe, valószínű, hogy a "rendes" adaghoz elég kevesebb sütési idő is :)  Elvileg a "normál" piskóta sütési hőmérséklete, és ideje elég kell, hogy legyen, bár meg kell mondanom, én jobban szeretem, ha a teteje kissé megbarnul. De hát ahány ház... Sok receptkönyv ajánlja, hogy a meggyet forgassuk meg lisztben, hogy ne menjen le az aljára, de én ezt a lépést kihagytam, mert mi úgy szeretjük, ha nem csak a tetején van gyümölcs.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én ezt a sütit elkészítettem:) Mondjuk én cseresznyét használtam,és így is egyszer?,gyors és nagyon fiiiinoooom:D

Ibóka

Gratula Marina! Nálam a cseresznyénél egy gond van: annyira imádom, hogy általában egyb?l befalom csak úgy: "szegény" a süteményig sosem jut el :)

Törölt felhasználó

Az egyszer? recepteket kedvelem a leginkább, és ez az. De nem csak egyszer?, hanem nagyszer?! Fél órája lett készen, és a fél tepsi el is fogyott. Másfélszeres adagot készítettem. Sajnos, vajam csak 10 dkg volt, ezt két hatalmasan púpos ev?kanálnyi 20%-os tejföllel egészítettem ki. Az összekeverés sorrendje pedig ez volt: felvert fehérjébe a vajas keveréket belekevertem, és nagyon-nagyon lassan beleszórtam a lisztes keveréket. A fehérje nem tör?dik össze, ha csak egy irányban keverünk. Végül egy hihetetlenül puha, finom csoda sült ki (25 perc helyett 20 perc alatt). Még annyit: süt?papírt használtam. ----Az egész család odavan ezért a sütiért! Köszönjük a receptet!----

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek