Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres mogyorós piskóta

Fűszeres mogyorós piskóta
Fűszeres mogyorós piskóta
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megunhatatlan mogyoró és a belőle készült süti! Mindenféleképpen imádom!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mogyorót lábasban megpirítjuk, és egy konyharuhára borítjuk. A konyharuha végeit összefogva kezdjük ledörzsölni a mogyoróról a héjat.
  2. A mogyorót daráljuk le, és tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt. Vajazzunk vagy béleljünk ki sütőpapírral egy tortaformát.
  3. Nagy tálban nagy sebességre kapcsolt elektromos habverővel keverjük ki a tojássárgáját a cukorral világos színűre és sűrűre.
  4. Alacsony sebességre átkapcsolva keverjük bele a mogyorót, a mandulacsókot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat, a szegfűszeget, a sütőport, meg a vaníliát a tojásos masszába.  Kanalazzuk az így kapott masszát egy tálba.
  5. A fehérjét a sóval verjük fel kemény habbá. Keverjük bele fokozatosan a habot a tojásos masszába.
  6. Az így kapott masszát öntsük az előkészítet tortaformába. 35-40 percig süssük, vagy addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán húzhatjuk ki.
  7. A kisült tésztát borítsuk ki, és hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 868
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas piskóta szegfűszeggel, mogyorós sütemény, csokis piskóta mogyoróval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1001
tojás 8 db
cukor 20 dkg
törökmogyoró 25 dkg
kekszmorzsa 4 dkg
finomliszt 5 dkg
fahéj 1 ek
szegfűszeg 1 kávéskanál
sütőpor 1 kk
vanília kivonat 0.5 kávéskanál
1 csipet
kukoricakeményítő 1 evőkanál
csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek