Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög joghurtos muffin

Görög joghurtos muffin
Görög joghurtos muffin
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ehhez nincs nagy sztori, egyszerűen csak valami édeset és egyszerűt szerettem volna csinálni. Ha esetleg nagyon híg lenne a tészta, akkor természetesen tegyünk még hozzá lisztet, a pontos lisztmennyiséget én sem tudom, szemre szoktam csinálni.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a nedves hozzávalókat a cukorral együtt. Az étcsokit reszeljük bele, és keverjük el jól.
  2. Majd a sütőporral és az étkezési keményítővel elkevert lisztet keverjük a nedves hozzávalókhoz.
  3. A muffin sütőformába muffinpapírt teszünk, beletöltjük a tésztát - majdnem tele a formákat.
  4. 180 fokos előmelegített sütőben süssük meg. Miután kivettük a sütőből, amíg forró a muffin, addig kenjük meg a tetejét a baracklekvárral, és ízlés szerint szórjuk meg a kandírozott narancshéjjal. 
  5. Nekem ebből a mennyiségből egyébként 18 darab lett.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 869
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin görög joghurttal, kandírozott narancshéjas muffin, joghurtos muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

839
görög joghurt 1.5 dl
tojás 3 db
napraforgó olaj 1 dl
olívaolaj 1 teáskanál
tej 1 dl
sütőpor 1 csomag
cukor 9 ek
vaníliás cukor 2 csomag
étkezési keményítő 4 evőkanál
finomliszt 40 dkg
étcsokoládé 50 g
sárgabaracklekvár 5 ek
kandírozott narancshéj 10 dkg