r
Nosalty Logó

Portói boros muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Portói boros muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 841 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3365 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 367 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 841 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2648.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1206 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.7 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    921 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 3365 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 367 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához az 1 dl bort kb. fél decire beforraljuk, és kihűtjük.
  2. A mogyorót egy tepsiben illatosra pirítjuk, majd finomra őröljük (én már eleve őrölt mogyorót használtam).
  3. A csokit a felforralt portóival gőz felett megolvasztjuk, majd megvárjuk, míg kihűl.
  4. Eközben a tésztához a puha vajat a cukorral gép segítségével felverjük, majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk, beledolgozzuk.
  5. A megolvasztott boros csokit beleöntjük, és géppel összekeverjük.
  6. A tojások felvert habját óvatosan hozzáforgatjuk, majd a sütőporos-lisztes-mogyorós keveréket is belekeverjük.
  7. A masszát a formákban szétosszuk, és megsütjük.
  8. Ha már kész, a még langyos muffinokat megszúrkáljuk, és 1-1 ek portóival meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2014
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 18.

Ajánló

Én csak a hagyományos formájú muffinokat locsoltam meg, a négyszögleteseket nem. Mindegyik nagyon finom, ízlés kérdése, ki-mennyire szereti kiérezni a portói ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennél jobb receptre nem is bukkanhattam volna: egyszerű, gyors, portugálos, csokis és egy picit alkoholos is. Portói pedig mindig van itthon. A recept Stahl Judittól való, csak neszkávé nélkül, mert én a kávét nem szeretem. És egyáltalán nem hiányzott belőle! Isteni lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek