r
Nosalty Logó

Gomolyás-zabpelyhes rakott csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gomolyás-zabpelyhes rakott csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 21% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1298 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3892 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1929.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 1298 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.3 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5789.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1242 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    2872 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 3892 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk.
  2. Egy egész fej fokhagymát mozsárban apróra zúzunk, és bekenjük vele a hússzeleteket.
  3. Kókuszzsíron fehérre sütjük a húsokat. Nem szükséges teljesen átsütni, mert lesz idejük teljesen megpuhulni a sütőben.
  4. A tejben megfőzzük a zabpelyhet 5-10 perc alatt, állandó kevergetés mellett. A tejbe is tehetünk 1-2 gerezd fokhagymát és egy csipet sót.
  5. A gomolyát vastag szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
  6. Kivajazunk egy hőálló tálat, és először a zabpelyhet rakjuk le egy rétegben.
  7. A második réteg a vastagra szelt gomolya. Ne sajnáljuk!
  8. Majd a csirkeszeletek következnek. Szórjuk meg a csirkét bőven kakukkfűvel és borssal.
  9. Újra zabpehely következik.
  10. Ismételjük a lépéseket, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  11. A rakottas tetejére egy pohár natúr joghurtot teszünk. Gyönyörűen rá fog sülni.
  12. Mindennek a tetejére újra kakukkfüvet teszünk, és ha maradt még gomolya, rámorzsoljuk a legfelső rétegre.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3821
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Ajánló

Nem ajánlok hozzá masszív szénhidrát köretet. Vajon párolt paradicsomos-kukoricával készítettem.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyönyörű gomolyát kaptam a piacon. A TV paprika honlapján bukkantam erre a receptre, de a hozzávalók mennyisége teljesen következetlenül volt megadva, fűszerezést sem írtak elő, úgyhogy a fokhagymát és a kakukkfüvet magam álmodtam meg az ételhez. Különleges kis fogás volt.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Ez a zabos kaja is finom :-) Bár én a fokhagyma mennyiségét feleztem, és így is pont jó volt. Meg szerintem a zab megfözéséhez nem elég a receptben megadott tej mennyiség. A zabpehelyhez általában térfogatilag kb kétszer annyi folyadék szükséges, hogy egy normál zabkását tudjon az ember fözni. 400 g zabpehely az kb 7-8 dl (lemértem). Ehhez szerintem minimum 10-12 dl folyadék kell, hogy a dolog egyáltalán müködjön (fözhet ö legyen). Ez az én tapasztalatom.

Törölt felhasználó

Valójában ehhez elég lenne az is, ha áztatott zabpelyhet raknánk alá. De javítom majd a receptben a folyadék mennyiségét. Köszi, hogy szóltál. Valószín?leg nem jegyeztem meg rendesen, hogy mennyit használtam fel. Ha jól emlékszem, amikor készítettem az ételt, eleve 2x f?ztem hozzá zabpelyhet, mert nem volt elég. Szerintem itt bukhatott a dolog. :) Köszi!

Törölt felhasználó

Csak mert á zabkása készítésben az elmúlt években nagy gyakorlatra tettem szert. Ugyanis a férjem jó svéd hagyományoknak megfelelöen az esetek kb 97 %-ban zabkását észik reggelire. És bár általában megcsinálja magának, azért már én is csináltam neki párszor, úgyhogy az arányokat nagyon tudom :-)

Törölt felhasználó

H?, és nem unja meg? :D

Törölt felhasználó

Ó, nem... Néha nem rossz amúgy, de nekem hetente egyszernél többször nem hiányzik :-) De a svéd a zabkása evök népe, és ez egy általánosan elöforduló jelenség, hogy ezt ilyen rendszerességgel eszik.... Erre nevelik öket már kicsi koruktól kezdve :-) Egyszerü, és gyors: egy före kb 2 dl zabpehely + 4 dl víz + esetleg némi só, megfözni, felönteni a tányérban némi tejjel, esetleg némi lekvárt rakni rá, vagy fahéjat, és enni... :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek