r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös csirkemell Fahéjtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Sajtos-tejfölös csirkemell Fahéjtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 782 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3127 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2027.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 782 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.7 g

Zsír

  • Összesen
    208.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8108.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2786 mg
  • Nátrium
    3686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 3127 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsibe terítjük a bacon 2/3-át.
  2. A húst felszeleteljük, finoman kiklopfoljuk és a baconre tesszük.
  3. A tojást összekeverjük a mustárral és a tejföllel.
  4. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és kevergetve besűrítjük. Kicsit hűtjük.
  5. Ezt a besamel mártást langyosan hozzákeverjük a tejfölös keverékhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húson egyenletesen eloszlatjuk.
  6. Rászórjuk a reszelt sajtot.
  7. A megmaradt bacont kisebb darabokra vágva rátesszük a tetejére.
  8. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 62059
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Ajánló

Tehetünk a tejfölhöz apróra vágott petrezselyemzöldet vagy/és 2 gerezd zúzott fokhagymát is. Nem fogja elrontani.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zorka simán leélné az életét hús nélkül. Egyszerűen hidegen hagyja az összes húsétel. Kivéve ezt, mert ezért rajong. Meg tudom érteni. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nyamm-nyamm, ez is tetszik! ;-) Puszi: G.

Fahéj

:))) Fincsi is! :)

Törölt felhasználó

Kifogom próbálni tetszik,cs.mell bárhogyan jöhet.köszi

Fahéj

Remélem, nem csalódsz benne! :)

Mercedes

Jajj,de gusztusos....Ez rendes büntetés volt igy lefekvés elött:)Üdvözöllek:Merci

Fahéj

Kedves Merci! Lefekvés el?tt nem szabad Nosaltyt nézegetni! :))) Én is olyan éhes tudok t?le lenni, hogy még! :) Üdv: Fahéj

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Nagyon köszönöm ezt a finomságot is, elkészítésre fel! :-)) Szép napot kívánok! Egyébként f?zés közben, ( persze mást f?zök),tanulság: akkor sem szabad reciket nézegetni!! :-) Éva-Anyóca

Fahéj

Ez így igaz kedves Éva-Anyóca! :)) Se f?zés közben, se lefekvés el?tt, de még éhesen se, mert akkor még éhesebb leszek. :))) Ett?l függetlenül számtalanszor itt gyönyörködöm a receptekben. Üdv: Fahéj

Éva-Anyóca

Igen, mert valahogy mégis így tartja a mondás: " evés közben jön meg az étvágy! " , és lehet, hogy ez a nézegetésre is igaz? :-D Valahogy bejön, minden esetre.:-)) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Szia Fahéj!!Én elkészítettem és nagyon de nagyon finom volt...Legközelebb a másik csirkemelles recepted lesz a menünk:))Köszi a receptet....Már nem is kell gondolkodnom,hogy mi is legyen a kaja holnapra,csak felnézek ide és meg is van:))

Fahéj

Szia! :)) Az a legjobb, ha mindig találsz itt valami fincsi elkészíteni valót. Nem tudom, melyik csirkemellreceptre gondolsz mai menünek, mert van fenn nekem több is, ugyanis majdnem kizárólag csak csirkemell jelenti nálunk a húst. De bármelyiket látatlanból is csak ajánlani tudom, mert csak olyanokat teszek fel, amik kiállták a próbát, amiket mi is nagyon szeretünk. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

ja azt nem írtam oda:))1 éjszakát tejfölben áztatottat:)Igen mi is nagyon szeretjük a csirkemellet ,és örülök,hogy nálad sok olyan receptet felfedeztem:)

Fahéj

Az nagyon finooom! :)

Bató Edit

Évikém, meg tudom érteni a rajongást ezért a kis pipimellért! Ma el is készítem egy kis salátával, már alig várom! Majd beszámolok. :)) Egyébként jöhet minden, ami csirkemell! Kipróbáltad már Gabi (mmanó) sokf?szeres-tejszínes csirkéjét? Mi azt is imádjuk és már sokszor elkészítettem. Puszi, Edit

Fahéj

H?, azt még nem. De itt a ragyogó alkalom, hogy hétvégén elkészítsem. Kedves Edit, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Szeretem a Gabi receptjeit, pláne, ha csirkemellb?l van... vagy ha süti, vagy ha kenyér... vagy bármi. :)) Puszi: Éva

Bató Edit

Hát valahogy így vagyok én is... A csirkédet megsütöttem tegnap délután, csak annyit változtattam, hogy el?sütöttem (nem is el?sütöttem, csak átforgattam forró olajon), úgy tettem a bacon-re, finomságos volt, nem is maradt bel?le semmi. A lányom szerint hidegen is finom lehet, zöldségekkel, szendvicsnek (sztem is). Legközelebb többet sütök és úgy is megkóstoljuk. Puszi, Edit

Fahéj

Örülök, hogy ízlett! Valóban jó hidegen is. Már ha marad... :) Puszi: éva

Törölt felhasználó

Remek szaftos a csirkemell, nagyon finom étel. Ma ez volt ebéd nálunk :)

Fahéj

Váljék egészségetekre! Örülök, hogy bevált a recept. :)

Mercedes

Most állok neki.? lett a kiszemelt vacsorára:)

Fahéj

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Mercedes

Szia Fahéj!Jelentem nagyon finom volt:)Hugim csirke mániás,így ? duplán élvezte a vacsimat.Köszi:)Merci

Fahéj

Jaj de jóóó! :) Köszi, hogy beszámoltál. Szép estét! Fahéj

Marti777

Ma ez volt az ebéd, nagyon finom volt!! Külön öröm számomra, hogy még a nagyon válogatós kisebbik fiamnak is ízlett! Köszi!

Fahéj

Ennek én is örülök! :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nagyon fincsi lett! ;)

Fahéj

Nagyon szívesen! :)

Ilonka57

Ez volt a mai ebéd. Nagyon könny? elkészíteni, az íze pedig nagyon jó. Változtatás: házi szalonnát használtam bacon helyett, ami csak javított rajta.

Fahéj

Azt meghiszem! :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Megcsináltam a receptedet, nagyon finom volt, a besamel helyett azonban fokhagymás tejföllel csináltam és isteni jó lett. Imádtam a vastag olvadt sajtot a csirkemell körül, ezzel az elkészítési móddal nem is olyan száraz a csirkemell. Köszi a Receptet! üdv:Viki

Fahéj

Nagyon szívesen, kedves Viki! Pontosan, ahogy írtad, ez a recept azért jó, mert szaftos lesz t?le a csirkemell. Üdv: Fahéj

zsuzsanna47

Kedves Fahéj! A húst a felszeletelés , klopfolás után nem kell megsózni? Elég a kés?bbi ízesítés?

Fahéj

A bacon meg a sajt is elég sóssá teszi, meg a tejfölös szószban is van só. De ha sósabban esztek, akkor a húst is meg lehet kicsit sózni. De én nem szoktam. Üdv: Fahéj

zsuzsanna47

Kedves Fahéj ! Tegnap ez volt az ebéd nálunk. Teljes volt a siker. Mikor próbáltam szeletekre osztani és nem jött, mint villám hasított belém a felismerés, hogy ezt szeletelni kell és lehet szabályos formákra is. Így ezt is megoldottam. Be kell vallanom, hogy hidegen, Nekem talán még jobban ízlik, ezért a maradékot elrejtettem, hogy még holnapra is jusson, mert még felfalnánk vacsira.Köszönöm a receptet és a tanácsot is a sózásra. Üdvözöl: Zsuzsa

Fahéj

Kedves Zsuzsa! Örülök, hogy bevált a recept nálatok is. Bizony, a husik rendesen összesülnek, és ahogy a képen is látod, én is szeletelni szoktam, van, hogy össze-vissza, van, hogy négyzetekre vagy háromszögekre, így sose unalmas. És valóban, hidegen is éppoly finom. Üdv: Fahéj

Zúza

Most ettem meg egy férfias adagot bel?le. :) Nagyon szeretem! (Miel?tt tepsibe tettem a hússzeleteket, egy kevés olajon rövid ideig el?sütöttem teflonban. Csak éppen egy kicsit, hogy fehér kérget kapjanak. Így kevesebb levet ereszt a husi.) Üdv. Zúza

Fahéj

:))) Hát per pillanat én is megennék egy férfias adagot! Sajna be kell érjem valami prózaibbal, mert ilyen finomság most nincs itthon. Pedig nálunk is nagy kedvenc, persze nem véletlenül. Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek