Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejfölös csirkemell Fahéjtól

Sajtos-tejfölös csirkemell Fahéjtól
Sajtos-tejfölös csirkemell Fahéjtól
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (56)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zorka simán leélné az életét hús nélkül. Egyszerűen hidegen hagyja az összes húsétel. Kivéve ezt, mert ezért rajong. Meg tudom érteni. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tehetünk a tejfölhöz apróra vágott petrezselyemzöldet vagy/és 2 gerezd zúzott fokhagymát is. Nem fogja elrontani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tepsibe terítjük a bacon 2/3-át.
  2. A húst felszeleteljük, finoman kiklopfoljuk és a baconre tesszük.
  3. A tojást összekeverjük a mustárral és a tejföllel.
  4. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és kevergetve besűrítjük. Kicsit hűtjük.
  5. Ezt a besamel mártást langyosan hozzákeverjük a tejfölös keverékhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húson egyenletesen eloszlatjuk.
  6. Rászórjuk a reszelt sajtot.
  7. A megmaradt bacont kisebb darabokra vágva rátesszük a tetejére.
  8. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 56 672
elküldve: 64
receptkönyvben: 1 705
elkészítve: 115/163
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell Zorka kedvére, csirkemell besamel takaró alatt, sajtos-mustáros csirkemell, tejfölös-sajtos csirkemell, tejfölös csirkemell tepsiben, sajtos csirkemell tepsiben

Hozzászólások (56)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

u.bridge
bridge / u.bridge Sat, 2015-10-24 13:07

Kedves Fahéj,
Mint mindig, most sem csalódtam a receptedben. Nagyon finom vacsi lett belőle, köszönöm :)

timpedro
timpedro Fri, 2015-08-21 23:56

Kedves Fahéj!
Alufólia alatt sütöd a husit?Válaszodat előre is köszönöm!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2015-08-22 07:03

Nincs rá szükség. A csirkemell hamar átsül, ha szeletelve és klopfolva van, és annyi levet enged ez az étel sülés közben (majd meglátod), hogy abban meg is párolódik a husi percek alatt.
Jó étvágyat hozzá! Fahéj

Eszter121
Eszter121 / Eszter121 Sun, 2014-10-19 19:22

Kedves Fahéj!
Benned csalódni nem lehet! :) :) Egyik recepted jobb a másiknál. Mai ebédünk volt, csak annyi különbséggel, hogy bacon nélkül. Viszont, ahogy ajánlottad tettem bele fokhagymát és petrezselymet is. Nagyon-nagyon finom lett. Biztos vagyok benne többször fog az ebédlő asztalra kerülni. Köszönöm a recepted! :) Üdv: Eszter

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2014-10-20 18:13

Kedves Eszter!
Ezt a husit én is gyakran készítem, mert nem kell vele sokat vacakolni, gyorsan megvan és nagyom finom.
Örülök, ha bízol a receptjeimben. Remélem, a többiben sem fogsz csalódni.
Üdvözlettel: Fahéj

Mona89
Mona89 Tue, 2014-07-15 17:59

Én is csak köszönetet mondhatok ezért a receptért....vagy még sem? :)
Az én sztorim a recepthez:
Csak hétvégén tudok párommal találkozni, így olyankor félre teszem a zöldségeket és könnyű ebédeket és valami kiadós, 'férfias' ebédet csinálok. Egyik szombaton a te recepted választottam...az utolsó adag krumpli még ki sem sült mikor a még meleg tepsi már üres volt...imádta :) Nála van a 'Finom!' - ami, megeszem mert te csináltad nekem! és a 'Na ilyet csinálhatsz még!' - ami, tényleg igazán ízlik és finom kategória. Ezután/ezalatt az ebéd alatt az utóbbi mondatot kaptam! :) Amiért nem biztos hogy örülök, mert én naiv azt hittem marad másnapra, vagy vacsira 1-1 adag...na, gondolkodhattam mi legyen még a hétvégén enni :)
Nem mellesleg én is imádtam ;)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2014-07-16 09:02

Kedves Mona!
Nagyon örülök, hogy ennyire bevált nektek ez a recept. Az első mondatodnál azért megállt bennem az ütő egy pillanatra... :)))
Szerintem ne törődj azzal, ha nem marad másnapra, mert mindennél nagyobb siker, ha még melegében kiürül a tál.
További jó sütés-főzést! És sok "na ilyet csinálhatsz még"-et a kedvesedtől!
Üdv: Fahéj

csaajsziii
csaajsziii Fri, 2013-10-18 22:28

Kedves Fahéj!

Kicsivel több, mint 1 éve kezdtem el főzni, szóval még mondhatjuk, hogy kezdő szakács vagyok. Recepteket innen és más internetes szakácskönyvekből lesek.
Nem kis arcátlansággal mondhatom, hogy készítettem már finom ételeket, de a leghatározottabban állíthatom, hogy ez volt a LEGFINOMABB, AMIT EDDIG SÜTÖTTEM csirkemellből.
Nagyon szépen köszönöm a receptedet, sajnos csak 10 ujjunk volt, amit meg tudtunk utána nyalni :)
Ezek után bizton állíthatom, hogy ki fogom próbálni a többi receptedet is!
Köszönöm még egyszer, és kívánom, hogy minél több isteni recepttel örvendeztess meg minket és kedves családodat is! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-10-19 07:01

Kedves Csajszi!
Nagyon köszönöm ezt a megtisztelő hozzászólást! Nem titkolom, jól estek a szavaid,s főleg azért, mert ezt a receptet magam találtam ki egy másik, még egyszerűbb alapján. Olyan jó érzés, ha másoknak is beválnak a receptjeim, ízlik nekik és családjuknak az az étel, amit a receptjeim alapján készítenek. Remélem, a többiben sem fogsz csalódni, hiszen csak kipróbált, bevált recepteket osztok meg veletek.
További jó sütés-főzést kívánok neked! Üdv: Fahéj

Zúza
Zúza / Zúza Thu, 2013-09-19 14:37

Most ettem meg egy férfias adagot belőle. :) Nagyon szeretem!
(Mielőtt tepsibe tettem a hússzeleteket, egy kevés olajon rövid ideig elősütöttem teflonban. Csak éppen egy kicsit, hogy fehér kérget kapjanak. Így kevesebb levet ereszt a husi.)
Üdv. Zúza

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-09-19 17:20

:))) Hát per pillanat én is megennék egy férfias adagot! Sajna be kell érjem valami prózaibbal, mert ilyen finomság most nincs itthon. Pedig nálunk is nagy kedvenc, persze nem véletlenül.
Üdv: Fahéj

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Mon, 2013-08-26 14:45

Kedves Fahéj ! Tegnap ez volt az ebéd nálunk. Teljes volt a siker. Mikor próbáltam szeletekre osztani
és nem jött, mint villám hasított belém a felismerés, hogy ezt szeletelni kell és lehet szabályos formákra is. Így ezt is megoldottam.
Be kell vallanom, hogy hidegen, Nekem talán még jobban ízlik, ezért a maradékot elrejtettem, hogy még holnapra is jusson, mert még felfalnánk vacsira.Köszönöm a receptet és a tanácsot is a sózásra.
Üdvözöl: Zsuzsa

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-08-26 16:47

Kedves Zsuzsa!
Örülök, hogy bevált a recept nálatok is. Bizony, a husik rendesen összesülnek, és ahogy a képen is látod, én is szeletelni szoktam, van, hogy össze-vissza, van, hogy négyzetekre vagy háromszögekre, így sose unalmas. És valóban, hidegen is éppoly finom.
Üdv: Fahéj

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Fri, 2013-08-23 20:03

Kedves Fahéj! A húst a felszeletelés , klopfolás után nem kell megsózni? Elég a későbbi ízesítés?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-08-24 00:09

A bacon meg a sajt is elég sóssá teszi, meg a tejfölös szószban is van só. De ha sósabban esztek, akkor a húst is meg lehet kicsit sózni. De én nem szoktam.
Üdv: Fahéj

sütipofa
sütipofa Fri, 2013-06-07 21:43

Megcsináltam a receptedet, nagyon finom volt, a besamel helyett azonban fokhagymás tejföllel csináltam és isteni jó lett. Imádtam a vastag olvadt sajtot a csirkemell körül, ezzel az elkészítési móddal nem is olyan száraz a csirkemell.
Köszi a Receptet!

üdv:Viki

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-06-08 00:16

Nagyon szívesen, kedves Viki! Pontosan, ahogy írtad, ez a recept azért jó, mert szaftos lesz tőle a csirkemell.
Üdv: Fahéj

Ilonka57
Ilonka57 Sun, 2012-12-09 15:44

Ez volt a mai ebéd. Nagyon könnyű elkészíteni, az íze pedig nagyon jó. Változtatás: házi szalonnát használtam bacon helyett, ami csak javított rajta.

Marti777
Marti777 Sun, 2012-11-11 14:20

Ma ez volt az ebéd, nagyon finom volt!! Külön öröm számomra, hogy még a nagyon válogatós kisebbik fiamnak is ízlett! Köszi!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2012-11-09 19:41

Szia Fahéj!Jelentem nagyon finom volt:)Hugim csirke mániás,így ő duplán élvezte a vacsimat.Köszi:)Merci

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2012-07-19 12:04

Évikém, meg tudom érteni a rajongást ezért a kis pipimellért! Ma el is készítem egy kis salátával, már alig várom! Majd beszámolok. :))
Egyébként jöhet minden, ami csirkemell! Kipróbáltad már Gabi (mmanó) sokfűszeres-tejszínes csirkéjét? Mi azt is imádjuk és már sokszor elkészítettem.
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-07-19 16:49

Hű, azt még nem. De itt a ragyogó alkalom, hogy hétvégén elkészítsem. Kedves Edit, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Szeretem a Gabi receptjeit, pláne, ha csirkemellből van... vagy ha süti, vagy ha kenyér... vagy bármi. :))
Puszi: Éva

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2012-07-20 09:00

Hát valahogy így vagyok én is... A csirkédet megsütöttem tegnap délután, csak annyit változtattam, hogy elősütöttem (nem is elősütöttem, csak átforgattam forró olajon), úgy tettem a bacon-re, finomságos volt, nem is maradt belőle semmi. A lányom szerint hidegen is finom lehet, zöldségekkel, szendvicsnek (sztem is). Legközelebb többet sütök és úgy is megkóstoljuk.
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-07-20 21:04

Örülök, hogy ízlett! Valóban jó hidegen is. Már ha marad... :)
Puszi: éva

vandre74
Vandre / vandre74 Wed, 2012-07-18 20:15

Szia Fahéj!!Én elkészítettem és nagyon de nagyon finom volt...Legközelebb a másik csirkemelles recepted lesz a menünk:))Köszi a receptet....Már nem is kell gondolkodnom,hogy mi is legyen a kaja holnapra,csak felnézek ide és meg is van:))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-07-19 07:22

Szia!
:)) Az a legjobb, ha mindig találsz itt valami fincsi elkészíteni valót. Nem tudom, melyik csirkemellreceptre gondolsz mai menünek, mert van fenn nekem több is, ugyanis majdnem kizárólag csak csirkemell jelenti nálunk a húst. De bármelyiket látatlanból is csak ajánlani tudom, mert csak olyanokat teszek fel, amik kiállták a próbát, amiket mi is nagyon szeretünk.
Üdv: Fahéj

vandre74
Vandre / vandre74 Thu, 2012-07-19 20:40

ja azt nem írtam oda:))1 éjszakát tejfölben áztatottat:)Igen mi is nagyon szeretjük a csirkemellet ,és örülök,hogy nálad sok olyan receptet felfedeztem:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-07-18 10:43

Kedves Fahéj!

Nagyon köszönöm ezt a finomságot is, elkészítésre fel! :-))
Szép napot kívánok!
Egyébként főzés közben, ( persze mást főzök),tanulság: akkor sem szabad reciket nézegetni!! :-)

Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-07-18 10:55

Ez így igaz kedves Éva-Anyóca! :))
Se főzés közben, se lefekvés előtt, de még éhesen se, mert akkor még éhesebb leszek. :)))
Ettől függetlenül számtalanszor itt gyönyörködöm a receptekben.
Üdv: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-07-18 11:14

Igen, mert valahogy mégis így tartja a mondás: " evés közben jön meg az étvágy! " , és lehet, hogy ez a nézegetésre is igaz? :-D
Valahogy bejön, minden esetre.:-))
Éva-Anyóca

789
csirkemell filé 80 dkg
bacon 20 szelet
tojás 1 db
mustár 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
vaj 2 dkg
finomliszt 2 dkg
tej 2 dl
sajt 10 dkg