Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás vagdalt

Gombás vagdalt
Gombás vagdalt
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a vagdaltat nagyon szereti a család. Nagyon jó felvágott helyett, előételnek, vendégvárónak, könnyű vacsorának egy saláta mellé.
Lehet variálni aszerint, mikor mit találunk a hűtőben. Tehetünk bele konzerv borsót, kukoricát vagy főtt tojást is. Hidegen is kiváló, kenyérre szendvicsnek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hideg tálra is ajánlom, mert nagyon szépen lehet szeletelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, gombát, petrezselymet és a paprikát apróra vágjuk.
  2. A zsömléket beáztatjuk a tejbe.
  3. Az olajon dinszteljük a hagymát, rádobjuk a gombát és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. (Nem kell sokáig dinsztelni, mert majd a sütőben megpuhul  a hússal együtt.)
  4. Egy tálba tesszük a darált pulykahúst, ráöntjük a dinsztelt gombát, teszünk bele 2 db nyers tojást, az apróra vágott piros húsú paprikát és a kicsavart áztatott zsömlét.
  5. Ízesítjük sóval, borssal, cayenne borssal.
  6. Alaposan összedolgozzuk. (A robotgép dagasztó villájával kevertem össze.)
  7. Egy 31X12X5 méretű őzgerinc formába öntjük a masszát, melyet előtte kikentünk olajjal és zsemlemorzsával megszórtunk.
  8. 170 fokon 45 - 50 percig, 190 fokon 15 percig sütjük. Tűpróba!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 31X12X5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 967
elküldve: 2
receptkönyvben: 136
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás egybe fasírt, pulykahúsos-gombás egybe fasírt

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-10-17 23:20

Már nézegettem egy ideje a képeidet, be kell valljam, nagyon tetszik ez a kis trükkös, mozaikos megoldásod.
És persze egyből lehet tudni, hogy a tiéd. :-)
Csak így tovább ezzel az őrülettel, meg a receptekkel!
Puszi!
Eszter

bokine
bokine / bokine Sun, 2010-10-17 23:30

Kedves Eszter! Látom Te is éjjeli bagoly vagy :-D Köszönöm a dicséretet, jól esik ez a fárasztó hétvége után. Megint sokat főztem, sok képet készítettem és igyekszem hamar feltenni őket, mert elfogytak a fent lévő receptek. Szép új hetet, sok finom ételt kívánok szeretettel: Erika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-17 19:13

Nagyon csodálatos!!!Ínycsiklandó-fantasztikus.Meg kell próbálnom, bár, egy tányérkával, elfogadnék, most azonnal, de hát , majd várok, amíg elkészítem.Akkor is dicsérlek, most is, a fényképezésed miatt!!(is!)Éva-Anyóca

bokine
bokine / bokine Sun, 2010-10-17 23:10

Kedves Éva-Anyóca! Esküszöm, ha közelünkben laknál, vinnék egy kis kóstolót :-D
Puszi: Bokros Erika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-17 18:59

Mesések a képeid!

bokine
bokine / bokine Sun, 2010-10-17 23:08

Kedves mézescsupor! Mivel telefonnal fényképezek, sokszor rossz a kép minősége, ezért neki álltam a mozaik képek szerkesztésének. Így elfogadhatóbb számomra is. Tulajdonképpen egy újabb őrület jött az életembe (férjem bánatára) ez a fotózás. Szeretem a szépet, remélem ez látszik az ételeimen is. Szeretnék még nagyon sokáig örömet okozni minden Nosalty olvasónak.
Üdvözlettel: Bokros Erika

377
darált pulykahús 50 dkg
gomba 25 dkg
zsemle 2 db
tej 1 dl
tojás 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
kápia paprika 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
zsemlemorzsa 2 ek