Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült tökfasírt

Egyben sült tökfasírt
Egyben sült tökfasírt
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az egészséges fasírtot készítettem ma ebédre. Én rizzsel és petrezselymes tejföllel tálaltam. De nagyon finom főzelékhez feltétnek is. Az általam felhasznált hozzávalókkal az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 207 kalória van.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megsüthetjük kis gombócoknak is. Akkor zsiradékkal kikent sütőpapírra tesszük a gombócokat, megkenjük egy kicsit a tetejüket is zsiradékkal, és természetesen a sütési idő is rövidebb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyalult tököt megsózzuk, és állni hagyjuk 0,5 órát. Ha kiengedte a levét, akkor kicsavarjuk, és egy tálba tesszük.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. 2 dkg zsiradékon megpároljuk.
  3. A tökhöz kimérjük a 12 dkg zabkorpát, beleütjük a 3 db tojást, beletesszük a lereszelt trappista sajtot, a leöblített, alaposan lerázott és felaprított kaprot, a pirospaprikát (én sót már nem tettem hozzá), és a langyosra hűlt dinsztelt vöröshagymát is hozzátesszük. Alaposan összekeverjük. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  4. Egy őzgerinc formát kikenünk 1,5 dkg zsiradékkal, és megszórjuk 2 dkg zabkorpával. Ezután az újból összekevert masszát belesimítjuk, majd a tetejét is megszórjuk 1 dkg zabkorpával.
  5. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, majd kifordítjuk a formából, és a másik oldalát is még kb. 10 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből.
  6. Melegen tálaljuk, szeletekre vágva, tetszőleges körettel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x10 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 909
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségfasírt, őzgerincben sült vega fasírt, tökfasírt formában sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsik
zsuzsik Mon, 2015-07-06 12:42

Még egy kérdés: a zabkorpa helyettesíthető-e zabpehellyel, mondjuk ha megdarálnám kávédarálón...? (Sütikhez szoktam ilyesmit csinálni.) Külföldön élek, és ez a zabkorpa itt egyelőre beszerezhetetlennek látszik... :/

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2015-07-06 14:15

Szia Zsuzsik! Szerintem kipróbálhatod a ledarált zabpehellyel. annak hasonló lesz az állaga, és az íze is semleges. Jó sütést-főzést kívánok! Üdvözlettel:Kinga

zsuzsik
zsuzsik Sat, 2015-07-04 00:28

Lenne egy kérdésem: a 70 dkg tök legyalulva legyen ennyi, vagy még egészben, gyalulás előtt?

348
spárgatök 70 dkg
zabkorpa 15 dkg
tojás 3 db
kapor 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes db
kókuszzsír 3.5 dkg
fűszerpaprika 1 ek
trappista sajt 8.5 dkg
0 ízlés szerint