Nosalty Logó

Karaj Orloff módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
István mester
Karaj Orloff módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 685 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4113 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 126 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2431.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 685 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    306.2 g

Zsír

  • Összesen
    229.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14586.9 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    1869 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    3816 mg
  • Nátrium
    7974 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1929 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 4113 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk fel. (Nem kell klopfolni!) Borsozzuk, sózzuk ízlés szerint. Kevés olajat öntünk rá, hogy ki ne száradjon. Egy napra a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a hússzeleteket tepsibe helyezzük, meglocsoljuk őket olajjal, és egy órán át sütjük fólia alatt. Félidőben a szeleteket megforgatjuk.
  3. Olvasztott vajon az apróra szelt hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, majd a lisztet, és a felforralt tejet is hozzáöntjük. Beletesszük a reszelt sajt egyharmadát. A szerecsendió is ekkor kerül bele. Felfőzzük.
  4. A húst kiszedjük, kevés olajat öntünk a tepsibe, és a megfőzött, felkarikázott burgonyát szétterítjük. Visszarakjuk rá a húst, leöntjük a fehér mártással, és a tetejére szórjuk a maradék sajtot.
  5. Addig sütjük még, amíg a sajt meg nem olvad.
  6. Ha más körettel készítjük, akkor a burgonyás fázis kimarad.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7767
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

István mester 49 recept

Az eredeti receptben a hús egyben van megsütve, és csak utána szeleteljük fel, még egy rövid sütés erejéig. Én már az elején felszeltem, de mindenkinek az ízlésére bízom, hogy készíti el.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.