r
Nosalty Logó

Gombás-sajtos csirkemell dóri konyhájából

NS
Gombás-sajtos csirkemell dóri konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

340
Kalória
47g
Fehérje
5.8g
Szénhidrát
13.8g
Zsír
271g
Víz
146.7g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1018 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    271 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 340 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    141 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3379.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    813 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1018 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    499 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. A gombátmegtisztítjük, és vékonyan felszeleteljük. Olívaolajon petrezselyemzölddel, sózva, borsozva megpároljuk.
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk. (Én petrezselyemzöldjével azt is elősütöttem picit, de ez elhagyható.)
  3. A csirkemellcsíkokat egy jénaiba rakjuk, majd rájuk tesszüka lecsepegtett gombát. Fokhagymát reszelünkrá.
  4. A paradicsomot felkarikázzukés a csirkemellre fektetjük. A tetejét megszórjuka sajtokkal, majd 180 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha megbarnult a sajt, akkor már jó.
  5. Köretként én vajban sült petrezselymes krumplit sütöttem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Könnyű, szombati ebéd. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...