Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás szószban sült húsgolyók

Gombás szószban sült húsgolyók
Gombás szószban sült húsgolyók
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek az ételek közé savanyú uborkát csempészni a pikáns íze miatt.

hozzávalók / 4 adag

Húsgombóchoz

Mártáshoz

Sütőzsiradék

Húsgombóchoz
Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgombóchoz

  1. Zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
  2. Darált húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban kisütjük.

Mártáshoz

  1. Megtisztított vöröshagymákat cikkekre vágjuk, olajon megdinszteljük.
  2. Gombaszeleteket hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a mustárt, vékony karikára vágott csemegeuborkát, majd felöntjük a tejszínnel.
  4. Beletesszük a kisült húsgombócokat, és 8-10 percig lassú tűzőn összeforraljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 516
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás gombóc, húspogácsa gombamártásban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

588
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 2 db
tojás 1 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
zsemlemorzsa 3 ek
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
gombakonzerv 1 db
csemegeuborka 3 közepes db
dijoni mustár 1 ek
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint