r
Nosalty Logó

Gombás spenótos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gombagasztro
Gombás spenótos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

lasagne

besamel

Összesen 1041 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

lasagne

besamel

Összesen 4170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

lasagne

besamel

Összesen 93 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    892 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    11305 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    22395 micro
Összesen 1041 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8077.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    2239 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1025 mg
  • Foszfor
    2804 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2830.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4948 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    3568 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2759 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    1025 micro
  • β-karotin
    45219 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    89579 micro
Összesen 4170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    577 micro
  • Lut-zea
    2010 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

lasagne

besamel

Elkészítés

lasagne

  1. Szeleteljük fel a gombát, és pároljuk meg. Főzzük meg a spenótot sós vízben, és szűrjük le.
  2. Készítsük el a besamel mártást: hevítsük fel a vajat, mikor habozni kezd, szórjuk rá a lisztet. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük be a tojássárgákat, húzzuk félre, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal.
  3. Egy hőálló tálban rétegezzük a hozzávalókat. Alulra tegyünk egy réteg besamelt, majd egy réteg tésztát, egy réteg gombát, majd egy réteg paradicsomkarikákat, majd a fűszervajat. Újra tésztasor következik, majd erre a spenót, a besamelmártás. A rétegeket addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A befejező réteg besamelmártásból és frissen reszelt sajtból áll.
  4. Tetejére rakjunk paradicsom- és gombaszeleteket, majd süssük aranybarnára 200 fokon 45 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2039
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás spenótos lasagne
Gombagasztro 357 recept

A hagyományos lasagne-t megbolondítottuk egy kis csiperkegombával és spenóttal, amitől igazán különlegessé és ünnepivé válik. Mivel húsmentes, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják! 

Hozzávalók

lasagne

besamel

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...