Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás burgonyaleves Éva házias konyhájától

Póréhagymás burgonyaleves Éva házias konyhájától
Póréhagymás burgonyaleves Éva házias konyhájától
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Lélekmelengető levesnek hívjuk. A hideg évszakokban annyira jólesik, néha csak spontán elkészítve ez a leves. Friss kenyérrel vagy bagettel elfogyasztva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csíkokra fölszeletelt baconszalonnát 3 evőkanál étolajon megpirítjuk, egy tányéra kiszedjük.
  2. Meghámozzuk a burgonyát, és közepes kockákra vágjuk föl. A póréhagymát is vékonyra fölszeleteljük. Majd a baconszalonna zsiradékába tesszük, és 7-8 percig összesütjük.
  3. Fölengedjük 1 liter vízzel, adunk hozzá egy húsleveskockát. Puhára főzzük.
  4. Amikor puhára főtt a burgonya, akkor egynegyed részét kivesszük a levesből, és botmixerrel összepürésítjük. Majd visszaöntjük a leveshez, így sűrítjük a levest. A baconszalonnát is hozzáadjuk.
  5. Fehérbort és a crème fraîche-t összekeverjük, és a leveshez öntjük, pár percig összefőzzük.
  6. Őrölt fekete borssal, oregánóval és szerecsendióval ízesítjük. Ha szükséges, sózzuk, de a szalonna és a leveskocka is tartalmaz sót, így lehet, nem szükséges.
  7. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 405
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
158 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyakrémleves, burgonyás póréhagymaleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

386
bacon 100 g
napraforgó olaj 3 ek
póréhagyma 500 g
burgonya 500 g
fehérbor 125 ml
crème fraîche 100 g
leveskocka 1 db
víz 1 l
fekete bors 0 ízlés szerint
oregánó 2 csipet
szerecsendió 1 csipet